Welk ftp-programma om bestanden op een server te plaatsen?

Ik had gedacht aan Fetch. Dat bood zelfs de mogelijkheid van tekstbestanden nog te bewerken met een tekstverwerker als die bestanden al op de server staan. Maar dat lukt me niet. Moet ik daarvoor Fetch 5 opnieuw installeren? Of zijn er betere alternatieven dan Fetch? Ik wil er wel niet tevel geld aan uitgeven. Dus een eenvoudig sharewareprogramma is voldoende.

TIA

ikzelf maak gebruik van WSFTP

een heel fijn en simpel te gebruiken programma

Ik vind cyberduck gewoon fantastisch. Niks moeilijk aan. Heel makkelijk in gebruik, mooie interface, gratis want het is freeware. En de eend staat mooi in je dock :) Vind het zelfs beter dan de meeste betalende programma's.

groeten,
iSander

gebruik Fetch of Transmit.

beiden werken prima, alleen die hond in Fetch werkt op mijn zenuwen :stuck_out_tongue:

is het niet makkelijker om dat tekstbestand te downloaden>bewerken>uploaden?

Ik vind [url=http://www.panic.com/transmit/]Transmit[/url] van Panic zeer goed en gebruiksvriendelijk. Een echte aanrader.

[quote:e22c07d6f8="Ynskestar"]ikzelf maak gebruik van WSFTP

een heel fijn en simpel te gebruiken programma[/quote:e22c07d6f8]
Volgens mij is Wsftp niet beschikbaar op mac, althans niet de professional versie.

Transmit is geweldig.

Kost 18 dollar, dus € 14,60… en het is het dik waard.

Kijk maar eens voor alle opties: http://www.panic.com/transmit/

[quote:7ac07f94b0="iSander"]Ik vind cyberduck gewoon fantastisch. Niks moeilijk aan. Heel makkelijk in gebruik, mooie interface, gratis want het is freeware. En de eend staat mooi in je dock :) Vind het zelfs beter dan de meeste betalende programma's.

groeten,
iSander[/quote:7ac07f94b0]

I totally agree, echt een aanrader.

Welk FTP-programma kies ik? http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1908

Lees dat artikel anders een door, staat wel nuttige info in over verschillende programma’s

Cyberduck. Helemaal gratis

[quote:02942021e2="bv"]Ik vind [url=http://www.panic.com/transmit/]Transmit[/url] van Panic zeer goed en gebruiksvriendelijk. Een echte aanrader.[/quote:02942021e2] Heb je hun widget al gezien ?

Gewoon een bestand erheen slepen en loslaten ! :smiley:

[quote:3c7af9edc9="cyp"]gebruik Fetch of Transmit.

beiden werken prima, alleen die hond in Fetch werkt op mijn zenuwen :P[/quote:3c7af9edc9]

Zolang hij maar niet blaft is het voor mij OK.
:wink:

Ook een top FTP client: [url=http://www.rbrowser.com/]RBrowser[/url]. Je kan kiezen uit betaald en gratis gebruik. Ik gebruik het in de gratis mode. Daar kan ik alles mee.

De lite versie van Rbrowser is inmiddels niet meer te downloaden.

Transmit

Bedankt voor de suggesties Ik heb Fetch en Transmit eens vergeleken en Fetch werkt sneller; zeker op een bepaalde server waar ik ook een website zou moeten bijwerken. En dank zij Smultron kan ik nu ook die teksten rechtstreeks aanpassen. Die Transmit Widget is natuurlijk tof, maar het duurt lang voordat ik met bepaalde servers (Windows) contact krijg. Bij Fetch is dat contact er nagenoeg onmiddellijk. En in tegenstelling tot mijn oude versie 3.0.3 die ik in OS9 gebruikte heb ik geen paswoord-troubles.

Vergeleken met Windows heeft Windows veel betere FTP Programma's. Dat mis ik echt op mijn Mac.

Maarja, de 2 voornaamste redenen waarmee ik upload nu is met Safari zelf of de FTP PLugin voor Automater.

Transmit zowel als Cyberduck is eigenlijk niets als ik het moet vergelijken met FlashFxp voor op de PC. :sealed:

[quote:7d633ae7be="sparkle"]Maarja, de 2 voornaamste redenen waarmee ik upload nu is met Safari zelf of de FTP PLugin voor Automater.[/quote:7d633ae7be]

Ik snap hier geen moer van ??? Wat staat hier nou eienlijk???

[quote:c384362bff="sparkle"]Transmit zowel als Cyberduck is eigenlijk niets als ik het moet vergelijken met FlashFxp voor op de PC. :sealed:[/quote:c384362bff] Nou, sorry hoor, maar dan heb jij dus nog nooit langer dan 5 minuten met Transmit gewerkt. Ik ben nog nooit iets makkelijkers tegengekomen als dat, ook niet op Windows.

[quote:cdde3b43ce="martijnG"][quote:cdde3b43ce="sparkle"]Maarja, de 2 voornaamste redenen waarmee ik upload nu is met Safari zelf of de FTP PLugin voor Automater.[/quote:cdde3b43ce]

Ik snap hier geen moer van ??? Wat staat hier nou eienlijk???[/quote:cdde3b43ce]
als ik de voornaamste redenen vervang met manieren is het misschien te lezen. ik gebruik nu al een tijdje rbrowser lite en die bevalt mij goed, het kan natuurlijk allemaal beter. ik ben nog steeds geen van fan van al die losse vensters, maar het doet waar ik het voor nodig heb en is/was gratis.

daan.