Welk programma

hallo, ik ben al een tijdje aan het kijken voor software om mn website te maken. en deze site vind ik super en ik vraag me af met welk programma dit is gemaakt,

alvast bedankt

Ga naar de [url=http://forum.macosx.nl/index.php]Forumindex[/url] en jas een eind naar beneden. Daar staat 't. :)

Niet dat het super is als forumsoftware mja. Wat voor soort site wil je maken?

Ja phpbb is om een forum te maken maar ik bedoel de homepage. en de overige pagina's natuurlijk zoals artikelen enz.

Is dat niet allemal één pot nat? Heb verder geen idee hoor.

[quote:2e7c3a7f5d="Freek."]Is dat niet allemal één pot nat? Heb verder geen idee hoor.[/quote:2e7c3a7f5d] Dat ligt eraan, voor phpBB zijn wel plug-ins te krijgen zodat 1 bepaalde sub-forum geparsed wordt naar php en je dus bijv. op de hoofdpagina kunt zetten, en het forum gebruiken als commentaar pagina. (zie pocketinfo.nl bijv.)

Maar in MacOSX.nl hun geval (denk ik) dat dit niet zo is.

[quote:b83d0ba1c3="joostbokern"]Ja phpbb is om een forum te maken maar ik bedoel de homepage. en de overige pagina's natuurlijk zoals artikelen enz.[/quote:b83d0ba1c3] Heb je een nieuwe Mac? Dan zou ik 's gaan spelen met iWeb, onderdeel van het iLife 06 pakket.

Volgens de broncode is deze site gemaakt in Rapidweaver

Inderdaad RapidWeaver: http://www.realmacsoftware.com/rapidweaver/ Werk ik ook mee, zie onderstaande websites. Ze hebben ook een forum: http://www.realmacsoftware.com/support/

Een heel gemakkelijk (en spotgoedkoop: 40 Euro!) webprogramma (even makkelijk als iWeb) met enorm veel mogelijkheden dankzij de vele beschikbare plugins. Het voordeel boven iWeb vind ik de snelheid. iWeb laadt vaak erg traag en ziet er bovendien zo typisch iWeb uit. Niets mis mee, maar RW heeft zoveel verschillende thema’s, die je ook nog eens zelf kunt bewerken met enige handigheid, dat ze er uiterst professioneel uit komen te zien.
Het theme Aperture wat je bedoelt is hier gratis te downloaden: http://www.themedifferent.com/themes/aperture/aperture.html (zie ook de demo)
Als je er vragen over hebt, mail me maar.