Welk type beeldschermcallibrator kopen voor lacie 22inch CRT

Ik heb zelf 2 - 22 inch lacie CRT schermen op de kop kunnen tikken voor een aardig prijsje, nu wil ik een beeldschermcallibrator kopen, maar ik zie door het bos de bomen niet meer.

Zelf gaat men voorkeur uit naar de callibrator van lacie zelf, de ‘spider’ maar die kost al wat voor iemand die na zijn uren wat gaat beginnen werken… 499 euro zonder BTW.

Je hebt vervolgens de Gretag callbrator ±300 euro zonder BTW.

En ik heb zopas een folder ontvangen van monaco optix (oa. via x-alt.be)

Wie heeft ervaringen met één van deze systemen, en wat zijn volgens jou de voor- en of nadelen als die er al zijn?

Servir frais

hey,

Ik heb wat ervaring met de spider.
Niet echt gebruikersvriendelijk, niet echt stabiel, persoonlijk zou ik hem nooit kopen
Dan liever de gretag.

greetzz

Met de spider zit je denk ik vast aan je lacie schermen maar de Eye-one kan je ook op andere schermen gebruiken. Heb met beide goede ervaringen maar heb nu lcd schermen die goed met de eyeone werken

Gretag EyeOne-display is heel goed. Werkt op OS9 en OSX, CRT en FTF. Zie oa ook: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=18871&highlight=kleur+management http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17716&highlight=calibreren http://www.i1color.com/ http://www.i1color.com/products/i1_display.asp http://www.colormanagement.nl/ http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=T6434

Ik heb er in ieder geval veel plezier van!

Voor 300,- heb je de keuze uit drie merken. ze verschillen heel weinig. alle drie kunnen ze zowel CRT als LCD inmeten. Ik heb zelf de Eye-One en die bevalt goed, makkelijke software ook die zichzelf wijst.

kijk hier eens voor wat prijzen:

Ik heb zelf een gretag one eye en een lacie, vind de gretag beter. Zag er een op ebay voor 145 dollar exclusief verzendkosten.(update: helaas alleen shipment naar de VS en inmiddels 177,50)

Gelijk nog een vraag aan andere bezitters van de Eye one, Ik krijg het nooit goed voor elkaar om R,G en B precies over elkaar heen te leggen in de handmatige instelling. Hoe doen jullie dat.

[slightly off topic]

@ Torz: Ehh... R, G en B over elkaar leggen ? Ik ben het nog niet tegengekomen

alvast bedankt voor de tips, staan enkele zeer nuttige links in, en ik wist ook niet dat sommige calibrators bedoeld waren voor schermen en printers en of scanners

Weer wat geleerd, leve MacOSX.nl 8)

als je beeldshermen hardwarematige callibratie ondersteunen is het slimmer een originele lacie te nemen. Hardware callibratie is weer net iets beter dan via de videouitgang.

anders zou ik voor de greyag eye1 gaan is het meest stabiel. zie ook een test bij http://www.marxenschuuring.nl