welke Audio editor gebruik jij?

Nou zijn er een heleboel free audio editors op het web... welke, die je dus gratis kan downloaden, vindt jij het prettigst? Waar gebruik je deze specifiek voor; samples trekken, lange stukken audio opnemen of puur voor de effecten voor je al opgenomen samples.... Ik heb zelf audacity gedownload maar ik kan hier geen lange stukken in opnemen... vraag me niet waarom.. dus op zoek naar alternatief.. het liefst gratis!!!


loop niet zo te Macceren

Ik gebruik [url=http://www.bias-inc.com/products/peak/]Bias Peak 4[/url] om geluid mee te bewerken, en om geluid van bijvoorbeeld het internet op te nemen gebruik ik [url=http://www.ambrosiasw.com/utilities/wiretap/]WireTap[/url]. Peak is niet gratis maar je kunt wel een 30-dagen demo downloaden. Ohja en ik gebruik GarageBand om stukken mee te maken! :lol:

Ik doe alles in Logic, maar das niet gratis dus. Ik heb gelezen dat Spark ME gratis is. Probeer die eens zou ik zo zeggen.

Bias peak raad ik echt af, werkt gewoon niet fijn.

Amadeus II

vind ik persoonlijk erg prettig werken.

en ik Sound Studio. [url]http://www.felttip.com/products/soundstudio/[/url]

[quote:8eb99d6513="Joost Krul"]Bias peak raad ik echt af, werkt gewoon niet fijn.[/quote:8eb99d6513]

dat is nog eens een mooi opgebouwde mening man. Geef dan de reden waarom het niet goed werkt. Geef er misschien bij wat jij met je editor doet en geef misschien ook een alternatief.

Ik werk beetje met alles, je moet het gewoon een beetje schikken. Ik vind peak bv wel leuk omdat het een relatief licht pakket is en omdat het overzichtelijk werkt voor wat ik wil doen. Ik record dan ook enkel men dj mixjes en wil deze gewoon kunnen opslaan. Klein beetje van kwaliteit boosten and that’s it. Ik denk dat er andere editors genoeg zijn die dit kunnen maar dit voldoet voor me.

[quote:e9119937a8="leXy"]en ik Sound Studio. [url]http://www.felttip.com/products/soundstudio/[/url][/quote:e9119937a8]

Die crasht bij mij om de haverklap…
Of er moet inmiddels een Tiger (??) update zijn die het heeft verholpen :slight_smile:

ik denk dat er maar weinig goeie freeware editors zijn....ja alleen pro tools free maar die is alleen voor 0s9,.,.,.,.,. ik denk dat ik maar ga sparen voor logic express of soundtrack pro...ik heb geen zin om een app te gebruiken die om de haverklap crasht.... in ieder geval bedankt!!!!!!

die bias peak, audacity sound studio had ik al geprobeerd…

:apple: :apple: :apple:

Freeware inderdaad vnml onder Os 9. Zie ook: http://www.prosoniq.com/index.html voor sonicworx, zeer uitgebreid, Os 9 only.

[quote:9ad66e9868="GIJay"][quote:9ad66e9868="Joost Krul"]Bias peak raad ik echt af, werkt gewoon niet fijn.[/quote:9ad66e9868] dat is nog eens een mooi opgebouwde mening man. [/quote:9ad66e9868] Je hebt helemaal gelijk! Maar ben zelf ook volledig: Ik hoor graag van je met welke programma's dan, Want ik heb nog niet echt een fijne editor kunnen vinden.

Maar goed, het knip en plak werk in Bias, is gewoon niet netjes genoeg. Ik hou haperingen er in zitten, klinkt nooit echt vloeiend (wat ik met pc wave editors als wavelab en het almachtige en eenvoudige goldwave, nooit had). Verder heb ik altiijd ruzie met zn playback functies, kan niet in erg hoog tempo door een grote opnamen heen.

Plus punt, Bias kan erg snel grote bestanden laden)

Bias Peak werkt voor mij perfect.

Als audiotechnicus werk ik bijna dagelijks met Peak.

Het knip en plakwerk in Peak doe je zelf dus je kunt een audioloop of een audio-edit zo mooi en vloeiend maken als je zelf wilt, dit ligt echt niet aan het programma.
Ik ben nog geen betere audio-editor voor de mac tegengekomen.

Van de FREE audio-editors is Audacity een aanrader. (Mac,Windhoos,Linux)

http://audacity.sourceforge.net/

[quote="okkibokki"]Het knip en plakwerk in Peak doe je zelf /quote]

allicht doe je dat zelf, maar vanwaar krijg ik een kraak als ik knip en plak? Heb ik bij andere editors nooit gehad. Heb jij een idee?

Audacity stuurt het geluid door naar m'n ingebouwde boxjes en niet naar m'n audio interface. Hoe kan dat? Verder doe ik het meeste in Logic Pro 6.4.3.

peak 4.03

ik werk op mijn xp bak met cool edit, maar Peak begin ik toch steeds meer te waarderen.

[quote="Joost Krul"][quote:1a5d05f7e7="okkibokki"]Het knip en plakwerk in Peak doe je zelf /quote]

allicht doe je dat zelf, maar vanwaar krijg ik een kraak als ik knip en plak? Heb ik bij andere editors nooit gehad. Heb jij een idee?[/quote:1a5d05f7e7]

De “kraak” kan bij iedere editor ontstaan; de “kraak” is het gevolg van een nivosprong tussen 2 aan elkaar geplakte stukken audio. Er is geen vloeiende overgang tussen het ene en het andere fragment; het signaal gaat hard van de ene naar de andere waarde wat een tik of kraak tot gevolg heeft. Een crossfade van enkele miliseconden over de knip en de “kraak” is weg.

nb: ik ben een verstokte ProToolsgebruiker.
Niet gratis voor OSX, maar het is de meest veelzijdige audio-editor.