WELKE CAMERA?

:(

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik zoek een digitale camera (tot €300). Volgens mij zijn ze allemaal wel aardig qua aantal pixels. Maar wil ik batterijen of een accu? En hoe lang gaat die dan mee? En hoe groot moet je geheugenkaart zijn?

Dan loop ik langs de schappen bij Mediamarkt en dan zie ik na 6 á 7 bijschriften al geen verschillen meer.

Ik wil gewoon huis-tuin-en-keuken kiekjes maken maar natuurlijk moeten ze wel redelijk van kwaliteit zijn.

Wat zijn de meest verkochtte modellen? En waarom?

???

Kan iemand iets zinnigs zeggen.

www.dpreview.com

Dit is een engelstalige review site, erug goed! Ik heb zelf twee Canon camera’s en ik moet zeggen dat ik daar echt heel erg tevreden mee ben. Olympus, Fuji, Minolta en andere fotomerken zijn ongetwijfeld ook prima. Ik hou me vast aan canon:
-Prima foto kwaliteit (zelfs op 3.2 megamixels)
-Heel erg makkelijk te bedienen (Nederlands menu op bijna alle modellen)
-Goede (veel) opties. Zowel voor de amateur als de semiprof
-Degelijke camera qwa body enzo.

Voor de overige vragen moet je echt bij jezelf nagaan wat je er mee wilt gaan doen.
[b:297328a6ba]Batterijen[/b:297328a6ba]
Ik vind batterijen echt een pluspunt: je hebt overal alkaline batterijen te koop, dus ook op vakantie; het is goed koper om een extra setje batterijen mee te nemen dan een tweede accu
[b:297328a6ba]Geheugenkaart[/b:297328a6ba]
Dit hangt erg af van het aantal megapixels wat je neemt. Een 512 mb geheugen kaart is meestal meer dan voldoende (tussen 2 en 4 megapixels). Koop je een camera met 8 of meer megapixels, tja…dan zul je ook een grotere kaart moeten kopen.
[b:297328a6ba]Merk[/b:297328a6ba]
Ik zou iig gaan voor een merk wat bekend is in de fotografie. HP ed zullen best prima toestellen maken, maar ik zou persoonlijk voor de bekende fotomerken gaan: canon, fuji, minolta, olympus etc.

De Canon A serie lijkt me voor jou erg leuk: kijk eens naar de A85 ofzo, erg leuk toestel, heel compleet en een leuke prijs. Alle canon camera’s: www.powershot.com

Suc6 met je keuze!

KIJK EENS OP [url=http://www.dpreview.com]DPREVIEW.COM[/url] VOOR REVIEWS VAN BIJNA CAMERA'S. HEEL ERG UITGEBREIDE REVIEWS. ECHT GOED! KIJKEN EN LEZEN DUS.

[size=9:dbf4975a2d]Waarom schreeuwen (topic titel) we eigenlijk zo?[/size:dbf4975a2d]

edit… ow, nou heeft AppletjeEitj ook al de zelfde site doorgegeven. Nou ja, hopelijk heb je er wat aan.

Daar zal ik wel wat aan hebben. Thnx

Moet ik nog rekening houden met camera’s die niet compatible zijn OSX of komt dat niet meer voor. Ik zie daar niets over staan op die website namelijk?

[quote:40931db3e1="thijs_ganger"]Daar zal ik wel wat aan hebben. Thnx

Moet ik nog rekening houden met camera’s die niet compatible zijn OSX of komt dat niet meer voor. Ik zie daar niets over staan op die website namelijk?[/quote:40931db3e1]

is meestal geen probleem. De software die bij de camera zit kan nog wel eens alleen voor Windows zijn, maar de drivers zijn geen probleem. Ik weet dat de Canon software ook voor de Mac aanwezig is, maar dan zou ik gewoon iPhoto gebruiken, ben je meteen klaar!

vorige week een Canon Powershot A85 (4 megapixel) gekocht bij het Kruidvat voor €199. Zat alleen een spaanstalige gebruiksaanwijzing bij. Niet echt handig natuurlijk. Met een beetje zoeken op internet de nederlandse gevonden. Na het aansluiten op de Mac worden de foto's vanzelf in iPhoto geladen. Niks geen drivers nodig, want dat zit standaard in OSX ingebakken. Ik denk dat de grote merken elkaar kwalitatief niet zo veel ontlopen, dus gewoon opletten waar de aanbiedingen zijn. En ga je voor de laagste prijs, neem dan een model wat eruit gaat.

geen idee wat de nikon coolpix 7900 kost maar dat vind ik wel een intressant ding :)

www.nikon.com

kost al snel €400

Ik zou gaan voor een camera die niet alleen veel pixels voor 199 euro heeft, maar ook een ccd-chip heeft die een hoge lichtgevoeligheid heeft. hier heb je binneshuis veel voordelen van. verder zou ik kiezen voor batterijen. is veel goedkoper dan een accu, (eigelijk ook 2 batterijen in een vierkant plastic hulsje).

ik ben een grote fan van de Canon Powershot S1 IS. Die was een paar maanden geleden nog 350, maar er is een opvolger bekend, dus misschien al goedkoper.

3.2Mp, 10x optische zoom (ERG relekst), grote lens en kan filmpjes opnemen in 640x480x30fps (met zoomen!!!)

Het is dat ik er al een S50 heb (van canon) maar anders had ik zeker deze gekocht.

Kijk voor prijzen altijd op: http://www.tweakers.net/pricewatch
Dat scheelt bij digicams al vaak €100.

www.dcresource.com is ook een goede site. Het probleem met al die camera's is dat je ze niet ff lekker kan testen. Ja, het kan wel, maar bij de duurdere specialist. Op dpreview en dcresource staan allerlei tests met voorbeelden en uitleg. Heb zelf de Fuji E550, ben er dik tevreden mee. Hij kan ISO800 aan en dat heb ik wel nodig met al die foto's die ik bij slecht licht maak. Nog beter is de Fuji F10 (net uit, kan ISO1600 aan), maar die heeft weinig instelmogelijkheden en is duurder. De E550 kostte me drie maanden geleden zo'n 310 euro. Verder moet je niet vergeten dat je geld aan extra's kwijt bent. Mijn camera kwam met een 16 MB kaartje, volstrekt belachelijk. Heb er gelijk 256 MB bijbesteld en een tasje en statief. Ja, dan gaat het hard. Zoek je het iets goedkoper, dan zou ik voor de Canon A85 gaan. Een veilige keus en volgens dcresource beter dan de opvolger A520. Die is traag en heeft een groot rode ogen probleem.