Welke DVD-R?

Ik brand mijn zelfgemaakte films met iDVD op Apple schijfjes (5 stuks voor €24,- bij de Applestore) maar ik kom ze ook tegen (bij bijv. Vikingdirect) van bijv. Imation of Memorex. Deze heb je voor €19,95 maar dan 10 stuks! (ex.btw). Zijn er leden die ervaring hebben met wat goedkoper dvd-tjes?

iMation, Sony, Creation werken bij mij prima. Je bent inderdaad veel goedkoper uit met deze DVD's. Waarschijnlijk kun je ook branden met een DVD+R indien je gebruik maakt van iLife05.

Succes.

Jan

aah hou op hier krijg ik nachtmerries van.. wat een prijzen.. het maakt niet uit zolang je maar een goede kwaliteit dvd's hebt. Ga opzoek bij Opus of dvdstore.. daar kun je geloof ik mam-e DVD-R's kopen voor 29 euro voor 100 stuks op een spindle.. :wink:

mam-e is mitsui besten op DVD gebied

Ik koop dvd´s enz. bij www.rekovideo.nl.. Daar verkopen ze ook printables, die erg handig zijn wanneer je, zoals ik, over een printer beschikt waarmee je rechtstreeks op de cd/dvd kan printen. Ze zijn iig veel goedkoper dan jou voorlopige leveranciers... (hou wel rekening met verzendkosten, zeker als je niet zoveel besteld...).

Ik koop mijn Verbatim (schrijf ik de naam goed?) -DVD's voor 4 euro per 5 stuks. Zijn perfect. Ik koop ze wel bij de Media Markt in Duitsland. Daar is dan ook geen prijsverschil tussen - en +. groeten marco

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Ten eerste is het belangrijk te weten welke brander je in je mac hebt zitten. Zelf ben ik in het bezit van 2 Superdrives een pioneer 107D en een NEC 3500 DL. Ik brand altijd Arita of That's Write disc's (-R)en ik heb vrijwel nooit uitval. Deze disc's kosten gemiddeld tussen de 29 en 35 euro (per 100) afhankelijk van de aanbieding. Het wil niet zeggen dat deze disc's ook bij jou goed werken....check eerst even je type Superdrive.

http://www.opus.nl <------ DvD’s

Greetz Macian

Je moet er rekening mee houden dat er slechts een aantal fabriakanten van DVD media zijn. Philips, Imation en Verbatem maken bijvoorbeeld zelf geen DVD media, maar deze worden door andere fabrikanten gemaakt. Zo had ik laatst een pakje Imation en Philips DVD media met exact dezelfde mediacode, wat betekent dat het uit dezelfde fabriek komt en ook precies dezelfde media is, het zit alleen in een ander doosje.

Aan de hand van de mediacode kan je achterhalen door welke fabrikant de media is gemaakt. Op http://www.opus.nl/ wordt deze mediacode ook steeds bij de verschillende media vermeld.

Op http://www.videohelp.com/dvdmedia kan je aan de hand van de mediacode opzoeken door welke merken deze bepaalde media wordt verkocht en wat de kwaliteit is.

Op http://www.nomorecoasters.com/ kan je nog meer info vinden over DVD fabrikanten en kwaliteit van de media.

www.Opusshop.de 100 DVD-R 8x speed van Memorex voor 39,95 excl. verzendkosten. Ik gebruik alleen maar Memorex CD's en DVD's.

http://www.opus.nl/

100 Commodore DVD-R voor 32,75 inclusief verzendkosten en BTW.

Die heb ik nu zelf in gebruik en tot nu toe bevallen ze goed.

[quote:c8a9b64a47="Macian"]Goedkoop is niet altijd duurkoop. Ten eerste is het belangrijk te weten welke brander je in je mac hebt zitten. Zelf ben ik in het bezit van 2 Superdrives een pioneer 107D en een NEC 3500 DL. Ik brand altijd Arita of That's Write disc's (-R)en ik heb vrijwel nooit uitval...[/quote:c8a9b64a47]

Mijn Arita en That’s Write CD’s (!) gaven ook NOOIT uitval ten tijde van het branden, totdat ik ze nu (3 jaar later) weer terug probeer te lezen -> doffe ellende!

De Tayo Yuden’s die ik destijds brandde, lees ik nu probleemloos op 40x terug.
Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar soms wel een miskoop :frowning:

Ik probeer nu (met m’n billen bij elkaar geknepen) de Verbatim DVD’s van www.cdrwinkel.com

Wat bij de een werkt hoeft bij jou nog niet te werken. Het is afhankelijk van je brander.

Kijk ook [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=8320&start=105&postdays=0&postorder=asc&highlight=dvd+opus]hier [/url]ff...

[quote:7c4affc0a5=“G3Lay-Z”]mam-e is mitsui besten op DVD gebied[/quote:7c4affc0a5]
Tering, is dit een zin?

Dames en heren,

Dank jullie voor de ervaringen en verdere info! Ik ben weer een stuk wijzer geworden.
Let’s burn…

PRINCO...Tot nu toe geen probleemen mee gehad!

Grappig

http://www.iwonatec.nl en http://www.iwonatec.de

zie het verschil omdat je in nederland auteursrechten betaald…

[quote:8091d66acc="Yosemite"]Je moet er rekening mee houden dat er slechts een aantal fabriakanten van DVD media zijn. Philips, Imation en Verbatem maken bijvoorbeeld zelf geen DVD media, maar deze worden door andere fabrikanten gemaakt. Zo had ik laatst een pakje Imation en Philips DVD media met exact dezelfde mediacode, wat betekent dat het uit dezelfde fabriek komt en ook precies dezelfde media is, het zit alleen in een ander doosje.

Aan de hand van de mediacode kan je achterhalen door welke fabrikant de media is gemaakt. Op http://www.opus.nl/ wordt deze mediacode ook steeds bij de verschillende media vermeld.

Op http://www.videohelp.com/dvdmedia kan je aan de hand van de mediacode opzoeken door welke merken deze bepaalde media wordt verkocht en wat de kwaliteit is.

Op http://www.nomorecoasters.com/ kan je nog meer info vinden over DVD fabrikanten en kwaliteit van de media.[/quote:8091d66acc]

very very very true, zoek naar mam-e oftewel mitsui… :slight_smile: echt goed…

http://shop.cdfreaks.com/index/1/2/2/317 Philips 41 cent per stuk