Welke HD in MacBook Pro 17inch?

Hoi,

Ik ben aan het twijfelen welke HD sneller zou zijn voor men MBP 17", je kunt nl. kiezen uit 100gb(72000rpm), 160gb (5400rpm), 200gb (4200rpm). Welke zouden er sneller zijn? Want ik heb gehoord dat er verschil zit in deze HD’s iets met laterale en perpendiculaire hd ofzo.

Kan iemand me wat helpen?

Mvg

Hoe meer toeren (rpm) hoe sneller. Maar ook meer warmte en iets hoger batterijverbruik. De winstsnelheden zijn miniem maar lager dan 5400rpm zou ik niet gaan.

Apple rekent belachelijke prijzen voor ander HD's, en in een MacBook kun je ze gemakkelijk zelf vervangen. Ik zou voor de standaard schijf gaan, er een jaartje mee werken, en hem dan vervangen voor de helft van de kosten die Apple je nu in rekening brengt. Vergelijk maar eens met de prijzen op tweakers.net.

Ik ga denk ik gaan voor de 100GB en er een externe HD aan koppelen. Met firewire 800 zal de bestandsoverdracht wel snel gaan zeker?!?

Mvg en bedankt

Vreemd dat je bij een grotere harddisk een lagere snelheid krijgt. Ik zou dan i.d.d. lekker voor die 100 gb gaan. Die is dan ook nog eens het snelst.