Welke iBook voor switcher

Onder "Switchers" heb ik dezelfde vraag al gesteld, maar het onderwerp verscheen niet op de "voorpagina" van MacOsX.nl, vandaar misschien maar weinig (1) reacties. Probeer ik het hieronder nog een keer:

Een vriendin van mij gebruikt nu een Windows desktop computer, gewoon het grijze kastje enzo. Maar nu moet ze voor haar stage naar Londen en wil ze een laptop, en na een tikkeltje op haar ingepraat te hebben heeft ze besloten een Apple te kopen. Maar ze weet niet welke. Ze wil er op kunnen tekstverwerken (Word, dus gewoon het hele Office gebeuren), internetten (hotmail enzo) en op MSN Messenger. De iBook zelf mag niet meer dan 500 euro kosten, en zelf zou ik graag zien dat er minimaal Panther op staat, maar het moet wel gewoon lekker lopen. G3? G4?

Heeft iemand er misschien nog eentje staan…?
Alvast bedankt.

G4 voor 500 euro lijkt me wat optmistisch. Het wordt dus een G3.

Zoiets als dit dus:
http://www.tweedehandsmac.nl/classifieds/classifieds.lasso?mid=1211&s=nl
http://www.tweedehandsmac.nl/classifieds/classifieds.lasso?mid=1213&s=nl
http://www.tweedehandsmac.nl/classifieds/classifieds.lasso?mid=1216&s=nl

[quote:b91b1dee62="vriesela"]De iBook zelf mag niet meer dan 500 euro kosten, en zelf zou ik graag zien dat er minimaal Panther op staat, maar het moet wel gewoon lekker lopen. G3? G4? [/quote:b91b1dee62]

De prijs is hier de beperkende factor: een G4 gaat dus echt niet lukken. Als je geluk hebt, vind je een G3/600 of 700 voor dat geld. Dat is geen snelheidsduivel, maar voldoende om als tikdoos te fungeren.

Een G4 voor 500 Euro is er wél in de vorm van de Mac mini, maar dat is dus geen laptop. Je bent dus aangewezen op de tweedehands markt voor een iBook in die prijscathegorie.

of hier http://computer.2dehands.nl/markt/hele_systemen/apple-macintosh/ of hier http://www.advalvas.be/nl/index.php?option=com_bargains&task=viewCategory&sectionid=204&id=239&Itemid=134

Ik zou voor de G4 gaan!
Zeg maar dat ze met een roeibootje naar Engeland gaat,
de kosten die ze op 'r Eurostar Ticket bespaart kan ze dan
aan de gegeerde iBook besteden.

:lol:

ze zou beter een nieuwe 12inch ibook kopen dan zit ze zeker goed, is zoals mensen die nen ferrari willen voor de prijs van nen lada dat werkt ook niet he.

Zag op www.speurders.nl ofzo ook redelijk goedkope van iets van 450

Succes! Ook een deal van 550 en dan had je er een iPod bij ofzo moet je gewoon ff zoeken onder iBook

Ik was een echte 'switcher' na jaranlang op Windows te hebben gewerkt heb ik een iBook G4 (nieuw) aangeschaft. Nu kan ik nietr meer zonder! Vooral met de steun van dit forum heb ik mijn iBook goed leren kennen.