welke printer aanschaffen

Hoi,

Ik weet er is al veel geschreven over printers op dit forum, heb de meeste berichten ook gelezen, maar ben toch nog op zoek naar de juiste informatie.

Ik wil dus een nieuwe printer kopen. Heb nu een Xante Colour Laser Pro. Voor een zacht prijsje kunnen overnemen. Ding heeft nooit goed gewerkt. Contsant paperjams en rare meldingen. Gisteren is hij definitef gestopt.

Ik werk regelmatig vanuit huis als dtp’er, vormgever. Ik print veel zwart/wit, maar ook regelmatig kleur. Kleurenprints gebruik ik oa voor presentaties. Kleur moet dus goed zijn. Ik print vanuit InDesign, Illustrator.

Wat zoek ik:
Laserprinter / A4 / Postscript (?) / Prijs: ±500 euro / toners niet al te duur
Verder verwacht ik dat hij het gewoon zonder al te veel gedoe doet.

Heb er twee op mijn lijstje staan:
Lexmark C522N
HP Color Laserjet 2550N

Heeft hier iemand ervaring mee? Of hebben jullie nog andere tips. Ik hoor het graag.

Reviews op Macworld : [url]http://www.macworld.com/2006/01/reviews/lexmarkc522n[/url] [url]http://www.macworld.com/2004/09/reviews/hpcolor2550/[/url]

Hoeveel geheugen moet een printer eigenlijk hebben? Ik print veel documenten met afbeeldingen (nieuwsbrieven met foto's). Is 192 Mb voldoende?

Graag jullie advies

Als je iets meer budget kunt vrijmaken, kom je in de categorie die wat beter te upgraden is. Hier staat sinds kort een [url=http://www.office.xerox.com/perl-bin/product.pl?product=6120]Xerox Phaser 6120[/url], die we ergens dit boekjaar (kan eigenlijk niet wachten) een duplexunit en een extra papierlade willen geven. Mooie afdrukken, alleen duurt het eerste vel van een printjob even, en echt stil is hij ook niet. We hadden bijna de voorloper [url=http://www.office.xerox.com/perl-bin/product.pl?product=6100]6100[/url] (die nu overal in de uitverkoop staat) gekocht, maar die ondersteunt geen Postscript en je kan het geheugen van 64MB niet upgraden. Maar weer wel duplex inclusief! Een stapje hoger in de xerox-lijn zitten de printers die wasblokjes als inkt gebruiken: prachtige afdrukkwaliteit, maar voor ons gebruik toch een tikkie overdone. Je kunt bij xerox een proefadrukken mapje aanvragen. Verder is een merk als [url=http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=kyocera&ie=UTF-8&oe=UTF-8]Kyocera[/url] onverdiend zo onbekend. Ze schijnen een erg lage prijs per pagina te hebben.