welke ram in powerbook?

Hey. Weet er iemand toevallig welk merk apple gebruikt in hun powerbooks? Ben van plan om een latje van 512MB erbij in te duwen. Ik zou het dan wel graag houden op dezelfde ram als apple gebruikt (kwestie van problemen te voorkomen). tnx

ff onder het appeltje kijken over deze mac meer info en dan zie je wat voor geheugen erin zit

groeten

Download ff mactracker en dan weet je alles van elk systeem :)

Jouw PB gebruikt so-dimm DDR333 (aka PC2700) :slight_smile:

I know

de vraag was eigenlijk welk [i:846807f303]merk[/i:846807f303] ram apple gebruikt…

www.ramdirect.com

Apple gebruikt meerdere merken ram geheugen maar meestal kingston geloof ik Kingston = duur maar wel goed .

ramdirect geeft ook levenslang garantie....

Ik heb er ook wel eens een reepje RAM uitgehaald van samsung. Het merk boeit niet echt. A-merk is leuk, merkloos ook. Merkloos betekent soms dat je wat vaker kernal panics krijgt. Dan klaag je en wisselen ze je RAM om, bijv. met www.interngeheugen.com heb ik goede ervaring. Vaag merk RAM van andere winkels hebben (toevallig?) nooit problemen gegeven, dus of die ook zonder vragen gewoon je RAM omwisselen weet ik niet. Maak je niet druk om 't merk en bestel iets goedkoops op 't internet. Hou je geld over om een rondje te geven in de kroeg ;). http://www.tweakers.net/pricewatch leert je meer.

Alleen als 't voor je werk is zou ik niet iets goedkoops kopen. Dat half uur dat je max. kwijt bent aan kernelpanics en klagen/omwisselen is duurder dan wat je bespaart met goedkoop geheugen.

2 reepjes van hetzelfde merk is geen garantie voor een probleemloze werking. Aan de andere kant zijn 2 reepjes van verschillende merken ook geen garantie voor problemen.

Ik zou gewoon Dane-Elec bestellen op www.interngeheugen.com. Ik heb Dane-Elec in 2 Powerbooks zitten en het werkt prima :slight_smile:

Ik zou deze willen bestellen voor in mijn PB 12". Zal dit werken?

http://www.2compute.net/shop.aspx?prod=KING18795

[quote:0819a3b069="w0lfj3"]Ik zou deze willen bestellen voor in mijn PB 12". Zal dit werken?

http://www.2compute.net/shop.aspx?prod=KING18795[/quote:0819a3b069]
Ja.