Welke router aan te raden?

Ik werk op een Powermac G4 met een adsl aansluiting die binnekomt via een usb-modem (skynet - belgië). Mijn moeder werkt op een Compaq-laptop via dezelfde lijn voor haar werk (VPN).

Nu willen we toch ook tesamen kunnen werken.

Wat is de beste oplossing? Usb-router? Welke? Wireless? Hoe en wat?

Niemand die da weet?

De DrayTek Vigor 2600G (ADSL Modem/Router + 54 Mbit Wireless Access Point) is een mooie oplossing.

http://www.draytek.com/english/product/wlan_adsl/vigor2600g/vigor2600g.php

Als ik het goed lees is hier de usb enkel voor de printer

Het USB modem heb je niet meer nodig wanneer je deze router gebruikt, omdat de router al een geïntegreerd ADSL modem heeft.

owki, nice

Ma kan elke computer direct zo maar draadloos gaan? Wat zijn de vereisten?

wellicht is die router die genoemd word ook wired te gebruiken, dat is bij die van mij zo: wired en wireless, maar die van mij heeft geen modem in zich en is niet te gebruiken icm usb voor zover ik weet, dus je zult even moeten kijken bij genoemd modem of er ook wired ondersteuning is.

voor wireless acces heb je natuurlijk insteek kaartjes nodig, toch? tenzij je computer al is voorzien van deze gemakken bij aankoop…

De router heeft een vierpoorts Ethernet 10/100Base TX switch met uplink mogelijkheid voor extra switch of HUB.

Je kan er dus vier computers ‘wired’ op aansluiten.

Dan mss beter deze:

http://www.draytek.com/english/product/broadband_router/recommended_target_users_applications_vigor2200usb.php

[quote:088621245b="Strifer"]voor wireless acces heb je natuurlijk insteek kaartjes nodig, toch? tenzij je computer al is voorzien van deze gemakken bij aankoop...[/quote:088621245b]

Je hebt ook zo van die USB-sticks om wireless te gaan. Is dit voldoende of moet er toch nog iets gebeuren met een kaart, airport,… ???

Dit moet toch iemand weten?

Nou, als het bijvoorbeeld een Centrino laptop is, heeft die Compaq al wireless hardware aan boord. En zo niet, dan heb je inderdaad een PC-card of zo'n USB stick nodig. Een insteek kaart is mischien handiger. En voor die G4 kan je gewoon een Airport kaart kopen, of via een kabel.

maar ipv die airport kaart kan je ook gewoon een usb-stick gebruiken?

Ja, dat kan: [url=http://www.dlink.com/products/?pid=175]D-link[/url] Maar je roept wel steeds verschillende dingen.

Wil je bekabeld internet is het de meest makkelijke methode (als je toch hardware moet kopen) een modem/router te kopen. Die dingen gaan volgens mij met allemaal verschillende namen door het leven. Hier heten ze vaak multi-pc modem. Een modem dus met ingebouwd routertje en een stuk of 4 ethernet poorten.

Of er ook modems met ingebouwde rdraadloze routers bestaan weet ik even niet. Kijk eens op de pagina van je ADSL-aanbieder…