werking van Apache

Ik heb me zovaak afgevraagd wat Apache server eigenlijk is en wat ik ermee kan doen . Weet iemand een antwoord hierop.

http://httpd.apache.org/ABOUT_APACHE.html

[quote:ca351ea28d]The Apache HTTP Server Project is a collaborative software development effort aimed at creating a robust, commercial-grade, featureful, and freely-available source code implementation of an HTTP (Web) server.[/quote:ca351ea28d]

Het is dus met andere woorden een implementatie van een webserver. Het laat je toe om websites aan te bieden en bereikbaar te maken via je browser, al dan niet lokaal of via het internet.

het is dus een webserver. Daarmee kunnen anderen op jouw systeem een webpagina openen.

Hij staat dus niet openlijk, voor iedereen toegankelijk, op het internet. Ze moeten dan dus eerst op mijn systeem komen wat ik niet begrijp . Mijn systeem, wat wil dit zeggen; dat alleen mensen die toegang tot mijn computer hebben de site kunnen openen o.i.d.

[quote:7083c770a2="gio5"]Mijn systeem, wat wil dit zeggen; dat alleen mensen die toegang tot mijn computer hebben de site kunnen openen o.i.d.[/quote:7083c770a2] Precies. Jouw systeem is jouw computer: als je een Apache-server draait dan zal iedereen die achter jouw computer zit, kunnen gaan naar http://localhost en een webpagina voorgeschoteld krijgen (welke dat is, bepaal je zelf door die pagina ook daadwerkelijk neer te zetten, natuurlijk).

Als je computer aan een lokaal netwerk hangt, dan heeft je computer een IP-adres, bijvoorbeeld 192.168.0.10 (ik pak er maar eentje die hij zou kunnen hebben, het kan ook een ander zijn). Draai je een webserver op je computer, dan kunnen mensen die op een andere computer op hetzelfde netwerk bezig zijn, naar http://192.168.0.10 gaan, en dan krijgen ze ook die eerder genoemde webpagina te zien.

Het internet is in feite hetzelfde, maar dan op grotere schaal: je computer heeft een IP-adres (anders dan het bovengenoemde — laten we zeggen 12.345.678.90) en (afhankelijk van de situatie) een “internetadres” (b.v. mijnmooiesysteem.nl). Iemand aan de andere kant van de wereld kan dan naar http://12.345.678.90 of naar http://www.mijnmooiesysteem.nl gaan, en krijgt dan ook weer die webpagina te zien.

bedankt voor je uitleg, ik snap het nu. Ik ga me er eens meer in verdiepen misschien kan ik het wel gebruiken.