Wie heeft ervaring met vervangen koelfans is MDD G4?

Ik heb sinds een tijdje een MDD G4, de laatste van de G4 generatie. En deze maakt zoals wel bekent erg veel lawaai. Nu wil ik de koelfans gaan vervangen. Hierover is heel wat informatie beschikbaar op het internet, hierdoor dus ook heel veel meningen over wat de beste fans zijn om de apple fans te vervangen.

Heeft er iemand ervaring met het vervangen, en welke fans zij het beste?

Heb je gecontroleerd of jouw Mac voldoet aan het omruilprogramma van Apple voor de herrie makende G4's?

Handleidingen voor de G4 kun je hier vinden.

[quote:281c393083="macpro"]Heb je gecontroleerd of jouw Mac voldoet aan het omruilprogramma van Apple voor de herrie makende G4's?

Handleidingen voor de G4 kun je hier vinden.[/quote:281c393083]

Als je boedoelt het ‘gratis’ vervangen van de koeling actie, volgens mij is die allang afgelopen.

Zelf heb ik i.i.g. mijn koeling laten vervangen. En het resultaat, best teleurgesteld (meteen na de vervanging ±jaar geleden). Hij maakt nog steeds (te) veel herrie. Ik had zelfs het idee dat ik er een ‘hijgend/zuchtend mannetje’ bij had gekregen. Merk er nu niks meer van… Alhoewel…?
Dit was dus het door Apple aangeboden vervangingsprogramma. Misschien dat er andere alternatieve oplossingen zijn (soundsticks kopen en iTunes écht luid zetten). Maar…, er geld aan besteden en of het echt helpt? Ik weet het niet. :frowning:

Nee, het is een MDD van nde laatste generatie. Dus na het vervangingsprogramma. Maar helaas ook deze versie maakt naar mijn zin nog veel te veel herrie. Ikben dus op zoek naar andere fans, maar er is nogal veel aanbod. Daarom de oproep voor ervaring met vervangen van fans.

Er is een methode die geen of weinig lawaai maakt, dat zijn Verax fans zie hier [url=http://www.verax.de/verax.php?SID=10955403fa6afcd14b&template=catalog_entry&entryid=44]link[/url] Deze set is special voor de MDD.Ik heb zelf een zo'n fan in mn Cube en G4 en ze maken heel weinig geluid!!! Het zijn de stilste die gemaakt worden. Je kan ze in Nederland of Duitsland bestellen.(even googlen)en in Canada vast ook wel. links: [url]http://www.g4noise.com/[/url] [url]http://www.macbidouille.com/niouzcontenu.php?date=2003-05-22#5607[/url]

Dit is inderdaad de mooiste oplossing, maar 250 euro is ook wel een beetje duur. Maar bedankt voor de tip.

al op [url]http://www.accelerateyourmac.com[/url] gekeken

Ja, ,daar heb ik de meeste informatie vandaan. Ik denk dat ik voor de panflo 120 ga met everflow 60mm fans. Die geven samen wel minder flow maar dat compenseer ik met een pcislot blower. Geen van deze fans komt boven de 33Dbsa, dus het zou een stuk stiller meoten zijn. Update volgt als ik een en ander in huis hebt