Ik heb weer een vraag.
Wie monteert er met FCP en doet dit in combinatie met een mac book pro.
Ik monteer nu met FCE maar wil de overstap gaan maken naar final cut studio.
Alleen wil ik af van het gebonden zijn aan een vaste werkplek dus wil ik naar een mac book pro.
nu ben ik al bij de mac store geweest en zeggen geen probleem.
tuurlijk het is een offerte van een 3 en 3 nullen.
Wat is jullie ervaring en wat raden jullie me aan. aantal gig aan werkgeheugen enz
Ik wil het voor (korte) (video) clips gaan gebruiken dus hoef geen grote projecten van een paar uur te maken.
FCP gebruikt meer van je grafische kaart.(kleur, 3D rendering, overgangen, effecten etc).
Definieer grote projecten. Wat wil je gaan doen? Enkel films achter elkaar zetten, lichte bewerking en muziekje eronder? Of toch meer met de grafische dingen werken? Leg uit wat je precies wilt gaan doen. Want misschien is zelfs FCE voor jou wel de uitkomst. Iets makkelijker te begrijpen, neemt minder ruimte op je harddisk etc.
Nee, als je bewust kiest voor FCP, vooral doen. Maar dan moet je inderdaad rekening houden dat je toch een stevige videokaart kiest. En voldoende RAM.
[url=http://www.apple.com/finalcutstudio/specs/]Specificaties[/url]
[quote]
1GB of RAM (2GB of RAM recommended when working with compressed HD and uncompressed SD sources; 4GB of RAM recommended when working with uncompressed HD sources)
ATI or NVIDIA graphics processor (integrated Intel graphics processors not supported)
128MB of VRAM
Display with 1280-by-800 resolution or higher
Ik monteer af en toe op mn MBP 13"/4GB/2.26GHz (van precies een jaar oud) met FCP. Het werkt wel, maar je moet af en toe wel geduld hebben. Vooral als je werken op een goede MacPro gewend bent. Het monteren zelf gaat wel prima (ook met HD-footage van bv de Canon 7D), maar effectjes erbij, kleurcorrecties etc, dan wordt het wel allemaal wat sloom. Daarnaast: op 13" monteren werkt ook niet echt fijn, ik gooi er vaak een 21" monitor naast...
Bedenk wel dat we 13 inch een grafische chip heeft en de MBP die chip plus een grafische kaart heeft. En dat zal bij vooral de effecten meer verschil maken denk ik.
Ik werk zelf nog niet met FCP. Binnenkort wil ik het wel gaan proberen. Ik ben niet echt een editor, dus pak daar af en toe Premiere voor. Maar dat is verre van ideaal. Maar ik werk met een MBP uit 2008 met After Effects CS4 en Cinema 4D en dat gaat prima.
Ik monteer dagelijks op mijn pre-unibody Macbook Pro, daarnaast heb ik ook een i7 MBP tot mijn beschikking op stage. Mijn oudje doet het prima, wel een stuk langzamer met renderen.
Ook ik monteer vrijwel elke dag op een macbook pro van nu bijna een jaar oud.
15" 2,66 met 4GB en hij trekt alles prima.
Ik had laatst wel een project met heel veel full HD sony EX beeld en dat ging soms wat stroefjes, maar dat kan ook aan achtergrondprocessen of de harddisk liggen waar het materiaal opstaat.
Ik heb er wel altijd een 24" scherm aan hangen en ben zelfs aan het twijfelen om met een Matrox Dual Head To Go er twee aan te gaan hangen.
verder een mooie daisy chain aan FW800 schijven en voor de backup USB shijven.
Ik draai geen superzware 3D shit maar motion en compressor lopen lekker en snel zat.
De reden dat ik zelf geen Final Cut Pro gebruik is omdat ik dan niet het gehele pakket zal gebruiken(toch zonde) en verder is dat volgens mij ook niet erg prettig op een MacBook met een grafische chip van intel
Als je bronbestanden maar overeenkomen met je system settings hoef je bijna niet te renderen. Daarnaast werkt het allemaal prima. Gebruik zelf FCP op de meest standaard MacBook Pro 13'', de nieuwste versie.
Klopt, dat moet je instellen bij je sequence inderdaad. Scheelt echt een hoop tijd.
[img]/uploads/community/85f8c0a8c6f098d7c84bec03266f5160c1a413ef_0.png[/img]
Heb zelf een macbook pro 17 inch van een jaar oud.
Heb er aantal filmpjes mee gemaakt met een sony EX1 full hd camera en dat ging perfect.
Heb expres voor de 17 inch gekozen omdat er namelijk een express-card op zit waar ik standaard als ik aan het monteren ben een e-sata kaart in heb zitten, wat daardoor heel erg makkelijk werkt.
De g-technology is de werk harddisk.
De archief schijffen kunnen makkelijk per 2 schiijffen worden uitgebreid.
Ik kan dus op locatie helemaal zonder stroom werkt wat dus heel erg handig is als je even snel iets moet doen.