wie zit er op mijn draadloze netwerk?

hoi,

heb eindelijk ook een draadloos netwerk en zet 'm lekker open voor iedereen. Hoe kan ik nou zien / bijhouden wie er allemaal op mijn netwerk inloggen (en wanneer en eventueel hoeveel verkeer ze gegenereerd hebben)? Ben gewoon nieuwsgierig.

Heb een airport express base station en een mac min 1,42 ZONDER airport - ik gebruik de belkin usb stick met het programma USBWirelessUtility die voor de verbinding zorgt. Dit werkt prima, maar ik kan dus niet alle airport toepassingen gebruiken omdat die gaan piepen en zeggen dat ik geen airport kaart heb. Ze werken dan gewoon niet. Ik kan wel het airport hulpprogramma gebruiken en op die manier mijn airport express beheren, maar zie daar ook niet de optie die ik hierboven beschrijf.

groet

wouter

Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

Gaat niet. De Express houdt geen log bij.

Met het Airport Beheer Programma kun je in ieder geval de MAC adressen zien van de aangesloten computers, en misschien nog wel meer... ik heb het programma niet zo vaak gebruikt.

http://www.macupdate.com/info.php/id/14758

Zie ook het bestaande topic over deze vraag:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=83868

[quote:55ba780c9b="Napsju"]Gaat niet. De Express houdt geen log bij.[/quote:55ba780c9b] Dat doet ie wel degelijk... En dat log kun je dus bekijken met het Airport Beheer Programma.

http://www.macupdate.com/info.php/id/11753

Hiermee kun je o.a. zien wat je allemaal uit de lucht plukt

Leuk, maar dat was de vraag niet. :|

bedankt tot zover, met het airport beheer programme zie ik inderdaad de mac adressen. nou nog wachten op iemand die het log omtovert in iets gebruiksvriendelijkers, of het meer real time laat zien :)