wifi of 3G

Beetje domme vraag maar als ik wil internetten met mij iphone staat er soms een blauw vierkantje met een witte stip boven in en soms 3G Begrijp ik het goed dat als er 3G staat dat hij via dat netwerk verbinding heeft en als er dat vierkantje staat dat hij ergens wifi oppikt Vraag me dat af omdat als ik op mijn werk meestal dan via wifi internet dus iemand moet dan zijn netwerk open hebben staan (dichtbij staande huizen zijn toch al gauw 75 m verweg)

Het vierkantje is EDGE, 3G is 3G en een "pizzapunt" is Wi-Fi.

[quote:c60aa1eee9="Bor"]Het vierkantje is EDGE, 3G is 3G en een "pizzapunt" is Wi-Fi.[/quote:c60aa1eee9]

Het blauwe vierkantje is GPRS, er is geen Edge netwerk hier in Nederland :wink:

Bovedien wordt Edge aangegeven door een blauw vak met een witte E

TS heeft waarschijnlijk nog nooit via WiFi verbinding gehad, het 'taartpuntje' heeft hij schijnbaar nog niet in z'n scherm gehad.

Waarom niet even in de handleiding gekeken??

[img:8609818b46]http://www.wesselspoelder.nl/iphonesymbols.png[/img:8609818b46]

Ik heb eigenlijk geen handleiding volgens mij ,of staat die ergens online? En ik ben van mening dat als een apparaat goed is je geen handleiding hoeft telezen (daar zijn we toch Apple adepten voor 8) )

[quote:8cf65140dc="superduc"]En ik ben van mening dat als een apparaat goed is je geen handleiding hoeft telezen (daar zijn we toch Apple adepten voor 8) )[/quote:8cf65140dc]

Blijkbaar was het dus wel nodig…

als je nou thuis op wifi zit en je start safari, wat pakt ie dan? wifi?

[quote:a0fb7d9e8a="Pretorian"]als je nou thuis op wifi zit en je start safari, wat pakt ie dan? wifi?[/quote:a0fb7d9e8a] jep

Is toch beetje raar ik heb met boss prefs edge uitgezet en nu kan hij ook via gprs geen verbinding meer met internet maken (wat ook de bedoeling was) maar het gprs vierkantje blijft wel staan.

kun je met gprs gewoon internetten?

bij mij werkt het doorgaans niet echt als het blokje met de witte stip aanstaat…

de rest is supersnel, mijn 3G gaat als een trein! Fijn!

Met GPRS kun je wel internetten ja, maar wel sloom.

GPRS is wel erg sloom, 3G werkt daarentegen fantastisch hier. Ook leuk dat zodra ik thuis ben hij het WiFi-signaal van mijn AirPort Extreme pakt, en 3G dus niet meer nodig heeft.