Wifi verbinding actief houden in slaapstand

Werk veel vanaf laptop over wifi met een (hele) lage snelheid. Toch moet ik veel downloaden (2,5Gb per dag). Helaas is het wifi op die plek erg slecht en mobiele ontvangst door situering in gebouw ook belabberd. Zowel met tethering (ongeacht provider). Gebruik een mifi met mobiel abo.

Terwijl ik andere taken doe staat de laptop te downloaden via een VPN. Echter het irritante is dat ongeachte werking op batterij of netwerk de laptop na enige tijd in slaap valt en de wifi verbreekt en daarmee de VPN. Opzetten van die VPN binnen de virtuele machine van de klant (in VMFusion) is weer ff gedoe met 2 factorverificatie.

Is er een manier om de verbinding open te houden? Het is in MacOS waar de verbinding wordt verbroken. Ook wel eens een youtube stream opengezet om boel actief te houden maar gezien de al minimale bandbreedte dit niet ideaal…

Zie de opties die hier geboden worden. Je kunt overigens je scherm en je MacBook apart laten slapen.

 

https://superuser.com/questions/623910/how-to-keep-wi-fi-on-even-when-your-mac-sleeps

Thanx, gaan we proberen!

Je kunt ook eerst even stoeien met de Energie-instellingen in het Systeemvoorkeuren menu, bijvoorbeeld door computersleep op 0 te zetten, powernap uit te zetten en ‘wake for network access’ aan te vinken. Dan zal je computer niet gaan slapen, maar je beeldscherm wel op zwart gaan na het ingestelde aantal minuten.