wijzigen .Mac

Ik heb een diashow gepubliceerd op mijn homepage van .Mac.

De naam van de site wordt door .Mac zelf aangemaakt. Nu heb ik een gewijzigde versie gemaakt en dan hoogt .Mac de site naam zelf op. (van …photoalbum 27.html naar …photoalbum 28.html).
Ik had de site …27 al doorgegevn aan alle belangstellenden…is het mogelijk de sitenaam zelf te bepalen en/of te corrigeren???

Hoop dat mijn vraag duidelijk is, realiseer me dat het misschien wel ababcedabra lijkt te zijn…

Het is geen eenvoudig trukje om de naam van je site te veranderen. Er is wel een andere oplossing: aan de belangstellenden gewoon het adres geven zonder de pagina-naam, en dan komen ze vanzelves uit op de nieuwste versie van je pagina. Dus je stuurt bijvoorbeeld het vogende adres door:

http://homepage.mac.com/pattismith/

in plaats van:

http://homepage.mac.com/pattismith/PhotoAlbum28.html

want die link is inderdaad niet meer geldig wanneer je de pagina aangepast hebt.

Je kan ook meerdere sites aanmaken, per categorie of per doelgroep bijvoorbeeld; en je kan daar dan rechtstreeks in publiceren via iPhoto.

Om dat te doen moet je naar http://homepage.mac.com/ en (na eventueel in te loggen) klik je op ‘add’ onder de ‘Sites’-kolom.

Om erin te publiceren via iPhoto moet je dan de site kiezen onderaan bij ‘Publish to’, nadat je op ‘Homepage’ geklikt hebt.

Indien je dit gebruikt, dan kan je bijvoorbeeld, in mijn geval, aan je correspondenten het volgende adres opgeven voor de site ‘Paloma’ (en daarna de pagina aanpassen zoveel je wil):

http://homepage.mac.com/pattismith/paloma/

Bovendien kan je dan ook nog eens iedere site afzonderlijk beveiligen met een (ander) wachtwoord (ook via http://homepage.mac.com/ ).
Snap? Nog uitleg nodig?

PP

Probeer de html pagina te vinden in iDisk/Sites en verander die terug in PhotoAlbum28.html Als je een lokale idisk hebt, synchroniseert deze automatisch en zou je via de vertrouwde link weer op je homepage moeten komen. Succes Ziggy

[quote:611ae5ef7c="ziggy"]Probeer de html pagina te vinden in iDisk/Sites en verander die terug in PhotoAlbum28.html[/quote:611ae5ef7c] Tiens, vroeger werkte dit niet... :mrgreen: en moest je vanalles anders gaan aanpassen ook. Affin, alleszins is het makkelijker om met 'sites' te werken ipv met 'pagina's' wanneer je met links te doen hebt.

PP

bedankt allemaal voor de info.

Kaminsky, jouw oplossing lijkt met het eenvoudigst voor mijn toekomstige slideshows, bedankt.

Vreemd? Toen ik een update deed van mijn slideshow, vroeg .Mac of ik de aanpassingen wilde maken of hem compleet wilde vervangen. Ik koos voor het laatste en behoude het zelfde adres als die ik verving.