Windows 2003 server en OSX

HELP!!

Ik heb hier in een test omgeving een windows 2003 server draaien. Nu heb ik services voor Macintosh aangezet. De server is via SMB te benaderen, maar niet via Appletalk. Met een portscan zie ik dat afp over tcp aanstaat. Heeft iemand enig idee wat er hier mis gaat (behalve dan dat het een wintendo server is)

Ik ben geen netwerkspecialist ofzo, maar is AppleTalk niet iets in oude Macs dat Apple ook in OS X heeft gestoken om compatibel te zijn met die oudjes?

hey

waarom zou je appletalk aan willen zetten???
ik geloof dat 2003 geen appletalk meer kent, via smb moet prima werken

greetzz

Wij hebben hier ongeveer dezelfde situatie, diverse problemen met o.a. apple talk zijn opgelost met het programma Extreme Z IP, het grote nadeel daarvan tot nu toe is dat het erg traag is met zoeken, maar daar wordt aan gewerkt. www.extremez-ip.com is de website. succes

Zie hier: http://allinthehead.com/retro/218/accessing-a-windows-2003-share-from-os-x En hier: http://www.macwindows.com/Win2003.html

Over het algemeen wordt inderdaad aangeraden Extreme-Z IP te gebruiken.
Dus dat lijkt me de beste oplossing.

  • Services For Macintosh onder Windows 2003 zijn geschreven voor de AppleShare implementatie ten tijde van OS8/9. Die is inmiddels dermate veel veranderd dat het niet echt lekker meer werkt. Microsoft is niet echt van plan hier een nieuwe versie van uit te brengen, denk ik. Overigens is dit ook de reden dat OS9 <-> OSX ook vaak problemen geeft, of op zijn minst onvoorspelbaar is.

Je moet voor appletalk aparte volumes aanmaken in windows server, let wel; het zijn virtuele shares, je wijst gewoon een bestaande share aan, bijvoorbeeld de D-schijf, bij deelbaar maken kan je apart macintosh aanvinken, dan werkt het gewoon. En appletalk wordt best nog gebruikt hoor, windows 2003 heeft er verder geen enkel probleem mee. Je hoeft niet aparte software te installeren.

Als ik smb gebruik, gaat dat op de mac inderdaad prima, maar als ik met een pc op hetzelfde volume ga kijken, staan alle bestanden er dubbel op. Elk document heeft ook een bestand met een toevoeging ._ voor de bestandsnaam. Erg verwarrend. (Volgens mij heeft dit te maken met de preview voor de mac)

[quote:cf5609a5a1="Xserve"]Ik ben geen netwerkspecialist ofzo, maar is AppleTalk niet iets in oude Macs dat Apple ook in OS X heeft gestoken om compatibel te zijn met die oudjes?[/quote:cf5609a5a1] Misschien wel, maar ik weet wel dat ik moeite had om m'n printers via een printerserver (geen PC, maar zo'n apart verdeelkastje) aan te spreken via TCP enz., maar zodra ik het via AppleTalk probeerde, deden ze het gelijk :) Ondanks dat het misschien verouderd is, komt het dus nog wel eens van pas.