Windows geinstalleers, externe harde schijf geformateerd

:cry: Ik kom er net achter dat me 250 gb WD hd is geformatteerd (ik zie er helemaal niks meer op tenminste) Er stond ongeveer 14 uur aan exclusief videomateriaal op en dit is niet meer terug te halen van tapes enzo. Iemand enige suggesties of weet iemand wat het probleem is? Dit is echt kut en ik heb zeker veel voorover om het terug te halen... hulp word erg op prijs gesteld :cry:

Ik denk dat je alles echt wel kwijt bent (omdat ie de schijf naar een andere bestandsstructuur heeft geformateerd). Windows hé :?

Dat wordt dus onze toekomst? Dagelijks geconfronteerd worden met Windows-ellende?

:cry:

Stond er in de handleiding van Apple niet héél duidelijk dat je ‘eerst een backup moet maken’?

Over het algemeen is het bij installatie van wat voor systeem(versie) dan ook, tevens een goede gewoonte alle randapparatuur af te koppelen (niet dat ik dat ooit doe, maar ik houdt wel van gevaar)…

Maar ja, beetje te laat nu…

Mischien helpt het, je kunt proberen om via parition magic in windows om je partitie te herstellen naar zijn orginele vorm. Anders kun je apple ook nog bellen. Ik had een keer perongelijk mijn mac mini geformateerd (niet naar vragen was erg dom) ik mocht het toen naar een apple centre brengen en tada al mijn spullen waren weer terug. Ik weet alleen niet hoe ze het percies deden.

nee maar mijn externe hardisk is alleen geformateerd... echt te *** me halve leven stond op dat draaiende ding :oops: :(

[quote:8add0d9d9a="KarelWillem"]Dat wordt dus onze toekomst? Dagelijks geconfronteerd worden met Windows-ellende?[/quote:8add0d9d9a]Gek, dat is precies wat de installer van 10.3 bij sommige drives [url=http://www.macintouch.com/panfirewire.html]deed[/url].

Windows jat nu zelfs onze bugs!

[quote:a93fba7155="Nietzman"][quote:a93fba7155="KarelWillem"]Dat wordt dus onze toekomst? Dagelijks geconfronteerd worden met Windows-ellende?[/quote:a93fba7155]Gek, dat is precies wat de installer van 10.3 bij sommige drives [url=http://www.macintouch.com/panfirewire.html]deed[/url].

Windows jat nu zelfs onze bugs![/quote:a93fba7155]
Tis wat :wink:

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het terughalen van data van ogenschijnlijk gewiste schijven. Wellicht kunnen die uitkomst bieden? Zou geen namen kunnen noemen, maar Google weet er vast wel een paar. In elk geval succes.

[quote:fe1279e21c="Nikita"][quote:fe1279e21c="Nietzman"][quote:fe1279e21c="KarelWillem"]Dat wordt dus onze toekomst? Dagelijks geconfronteerd worden met Windows-ellende?[/quote:fe1279e21c]Gek, dat is precies wat de installer van 10.3 bij sommige drives [url=http://www.macintouch.com/panfirewire.html]deed[/url].

Windows jat nu zelfs onze bugs![/quote:fe1279e21c]
Tis wat :wink:

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het terughalen van data van ogenschijnlijk gewiste schijven. Wellicht kunnen die uitkomst bieden? Zou geen namen kunnen noemen, maar Google weet er vast wel een paar. In elk geval succes.[/quote:fe1279e21c]

Ja aan zoiets dacht ik ook al… dankje

Ik heb dit zelf ook wel eens meegemaakt..

Niks aan de hand, mits je totaal niks meer met de schijf hebt gedaan sinds de format!
Geen enkele schrijfactie als het even kan.

Er zijn gewoon stukjes software te koop vanaf een dollar of 30 die je kunt gebruiken om een schijf te unformatten. Zoek even op Google… Ik heb het vrij druk, maar ik herken de situatie en alle hulp is dan welkom :slight_smile:
Google query

Misschien heb je de schijf zelfs ‘snel’ geformatteerd…
Dan is “alleen” je partitietabel weg en kan zo’n programma alles vrij makkelijk recoveren…

Ik had het zelf bij de bootdisk van mijn PowerPook :innocent:
Ondanks dat ik er eerst OsX op moest zetten heb ik nog zeker 80% gerecovered.

Succes! Het kan dus wel…

Cheerio

[url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk]TestDisk[/url] heeft mij vaker uit de brand geholpen. ik hoop dat je er chocola van kunt maken, want het is geen speeltje voor beginners.

Mocht je je data definitief kwijt zijn, beschouw het dan maar als leergeld. Je zet toch geen Windows op zo’n mooie 250 GB-schijf? Daar heb je 10GB afdankertjes voor.

oke dan!! Wat veel reacties, ik ben zelf gaan kijken naar dit maar ik vraag nu eerst welke ik moet klikken voordat ik weer te sne handel

[img:6786f5cae1]http://www.bambelera.nl/upload/img/2860_1144695480.jpg[/img:6786f5cae1]

iemand???

Ik heb je vraag vanmiddag al gelezen en je hebt idd genoeg tips gekregen maar daar heb je natuurlijk geen ruk aan als het erop aankomt. Ik denk dat je even op een forum moet gaan kijken wat specifiek over Drive Genius gaat voordat je misschien foute dingen gaat doen. Ik geef je weinig kans maar aangezien een aantal lieden hier zeggen dat het wel kan ben ik benieuwd hoe het verder uit zal pakken. Ik zal commentaar als "heb je geen backup gemaakt dan" ook maar achterwege laten ;) In ieder geval heel veel sterkte en als het je wel lukt wil ik dat heel graag even van je horen.

of je schijf opsturen naar een recovery bedrijf?

[quote:ec30fea94e="chilli dude"]of je schijf opsturen naar een recovery bedrijf?[/quote:ec30fea94e]

dat is een goede optie… ik was er al op zoek naar geweest maar vind alleen maar bedrijven die zoiets doen voor boven de 1600 euro. Het liefst heb ik het niet te duur en gewoon dat ik me zooi terug heb. Heeft iemand toevallig al zoiets gehad of weet iemand een nederlands bedrijf waar ik zoiets kan laten doen?

http://www.rse.nl/recovery.htm

€75 voor diagnose en ongeveer €400 voor recovery.
Dat is inclusief een koeriersdienst die je schijf ophaalt.

Da’s geen hoge prijs voor je halve leven. :wink: