windows/linux emulator

Hey,

Ik zoek een gratis windows of linux emulator.
Ik moet een prog draaien, gaat niet met X11 in men mac.
En dat prog bestaat voorlopig alleen nog maar voor linux en windows.
Kan iemand me helpen?

grtjs

Jwe kunt gewoon een partitie van je schijf aanmaken en daar linux op installeren. Google op linux en apple en je komt zo het een en ander tegen.

Gratis windowsemulatie is er niet. En zelfs de niet-gratis versie, VirtualPC heeft een niet gratis Windows nodig. Maar draait niet op een G5 en is behoorlijk traag… Het hangt er dus erg van af wat je precies wil en welk programma het is.

kun je misschien welk programma?

want volgens mij kan je elk linuxprogramma onder mac os x installeren, als je kan compileren …

Wel de juiste versie downloaden!

hehe, dient voor niets want ik moet met meerdere progs tesamen werken, en elke keer heropstarten,.... hmmm dat gaat zeker niet

geen reacties......hmmmmmm......niets dus?

De bekenste linux distro voor PPC is denk ik Yellow Dog

http://www.yellowdoglinux.com/ydl_home.shtml

en je kan daarin dan Maconlinux gebruiken

http://www.maconlinux.org/

voila

Er is een apart forum voor Linux op Mac (maar ik ben de url kwijt) Mandrake en Debian en zelfs Suze hebben distributies voor de Mac (PPC) Maar Linux op je Mac instaleren is behoorlijk 'kinkie' en ingrijpend Wat je vraagt als een soort emulator, daar heb ik nog niet van gehoord. (toch niet voor de Macintosh) Voor het PC-systeem zijn er wel cd die je insteekt en je systeem overnemen (Knoppix) (geen installatie meer nodig) Het is wel tijd dat we voor de mac ook zulke versie krijgen.

is er zo geen gratisse linux on mac ofzo?

Mijn beste de meeste Linux-distributies zijn gratis (je moet ze wel downloaden) anders moet je eens naar [url]http://linux.be/[/url] gaan en je vraag daar voorleggen. Zij zullen je wel kunnen helpen. Maar terugkomend een emulator dat ken ik niet. Zelfs voor Windows bestaat dat niet. Er zijn wel eenvoudiger systemen zoals Knoppix die vanaf een cd werken en de hardware overnemen.

[quote:7012fa3c30="benj1989"]is er zo geen gratisse linux on mac ofzo?[/quote:7012fa3c30]

Nee, deze is er niet.
( voor MS Windows bestaan deze wel :frowning: )

Wil je een overzicht van de Linux distros voor PPC ga dan naar.
http://www.linuxiso.org

:cry: kan iemand het programma op mac zetten? Het is wel niet open-source, wel free.

[quote:bafc99e2ef="benj1989"]:cry: kan iemand het programma op mac zetten? Het is wel niet open-source, wel free.[/quote:bafc99e2ef]

De conditie is dat het open-source moet zijn anders gaat het niet.
Je moet de code immers compileren voor PPC.

als het moet kraak ik de code :| :sealed: :?

Zo hoppeloos :? , over welk programma gaat het eigenlijk? Mss is er een alternatief?

teamspeak

http://people.debian.org/~branden/ibook/

[quote:93d6ff5ba0="Deskman"]http://people.debian.org/~branden/ibook/[/quote:93d6ff5ba0]

Da zou ik eigenlijk niet doen. Debian kan dan wel een heel goede distro zijn maar als je er niet te veel van weet kun je hiermee letterlijk je hardware opblazen. Als je Linux naast MacOSX wilt installeren gebruik dan Yellow Dog die worden officieel erkent door Apple (in verband met garantie).

Niet voor het een of het ander, maar het oh zo vriendelijke Mandrake heeft bij mij inderdaad eens mijn oudere G3 opgeblazen. Tot tweemaal toe. (Maar een nieuw batterijtje blies er de eerste maal terug leven in, en de tweede maal heb ik alle SCSI's moeten losmaken (dus ook de interne tweede harde schijf)) Met Suze en Linux for PowerPC en mijn allereerste distro (wiens naam me ontglipt) heb ik dan weer geen problemen gehad. Het is wat zoeken. Je zou het eigenlijk op een ouder model moeten kunnen uitproberen.

Wat heeft dan geen probs?