Windows media player?

Je moet media player voor Mac installeren, niet die voor windows. Mss best VLC-player installeren, kan met veel meer formaten overweg.

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/software/Macintosh/osx/default.aspx

Gewoon even de Windows Media Player voor de Mac installeren zou het probleem moeten oplossen hoor. Waar loop je precies vast?

De WMP wordt op de site van Microsoft aangeboden als een gecomprimeerd ‘sitx’ bestand. Om deze sitx ‘uit te pakken’ heb je Stuffit Expander nodig, misschien heb je die nog niet? Stuffit zit sinds MacOS X Tiger niet meer standaard bij het OS, dus moet je hem eerst hier even afhalen:

http://www.stuffit.com/mac/expander/

Na de installatie van Stuffit Expander zal je WMP probleemloos kunnen installeren :slight_smile:

Ksnap de vraag niet meteen daarom twee wantwoorden:

  1. De film heeft .exe als bestandsextensie (haat dat woord)

.exe is nu niet meteen een filmformaat…

Lijkt me meer op ofwel een executable (prog voor op windows) of als je gelukt hebt is niet allen verloren en is het simpelweg een zip-file en dan zou je kunnen proberen hem te hernoemen naar .zip en dan te unzippen

  1. WMP heeft als extensie .exe

Dit betekent dat je de windowsversie van WMP hebt gedownload en niet de mac versie, mac versie is hier te vinden

<edit>Zag dat je ook op zoek was naar andere alternatieven Mplayer OS X, http://mplayerosx.sourceforge.net/. Mijn favoriet, zij het een zelf cecompileerde versie</edit>

Wanneer je een film hebt gedownload is het meestal een AVI of een MPEG. Beide moeten het toch wel op VLC doen. Indien je een wma 10 bestand hebt (voor de nieuwste windows media player) dan kun je het vergeten. Je hebt nu een .exe. Dat is zeker geen film. Hooguit spyware die alleen Windows kan verzieken. Open het bestand eens in Teksteditor en kijk of je in de eerste regels iets ziet waaruit je kan afleiden wat voor bestand het zou moeten zijn. Hoe groot is het bestand? Er zijn op Limewire veel bestanden van 174kb, maar dat is allemaal fake-zooi.

..

Voor de volledige StuffIt Deluxe moet je inderdaad betalen, maar er is ook een gratis StuffIt Expander. Die kan alleen bestandjes uitpakken en dat is wat jij nodig hebt.

Zie hier de link: http://www.stuffit.com/mac/expander/download3.html

Niks invullen, gewoon de vinkjes uitzetten en op “Start the download” klikken.

Wat WMP betreft, je hebt zeker in Safari aanstaan dat gedownloade bestanden meteen verwerkt worden? Dat is niet altijd even handig – je kunt dat uitzetten en dan gewoon bestanden downloaden. Activeren doe je dan vervolgens zelf door in het Downloads venster op het icoon te dubbelklikken, of het in de Finder op te zoeken (of op 't vergrootglas in het Downloads venster klikken).