Windows-topics in de Lounge?

Hallo,

Ik vroeg mij af he. Vragen over bijv. windows laptops mogen niet op dit forum. Maar mogen deze wel in de lounge?

Aangezien je hier ook over je glaasje drinken of je gebruikte mobieltje mag praten?

Ik wou dit even weten voor ik het poste :stuck_out_tongue:

Mvg, Ruben

Voor je over Windows gaat praten moet je jezelf eerst moed indrinken ;)

Bij mijn weten mag er over [b:3e2f3957c3]alles[/b:3e2f3957c3] geouwehoerd worden in de lounge... (behalve OS X op niet-Apple hardware gebruiken)

Aangezien de Lounge een onderdeel van het forum is gelden de regels ook hier.

Er mag wel algemeen over Windows gesproken worden (zoals “Waarvoor hebben jullie nog Windows nodig?”) maar specifieke vragen over Windows software op een Windows PC zien we hier liever niet. Er zijn genoeg andere, ook nederlandstalige, fora waar je met die vragen terecht kunt.

Ik zou graag willen vragen of ik een topic zou mogen openen met de vraag of het okay is of ik een topic open met een bepaalde vraag. Mag dat?

[quote:7a723d6d25="Yaris"]Aangezien de Lounge een onderdeel van het forum is gelden de regels ook hier.

Er mag wel algemeen over Windows gesproken worden (zoals “Waarvoor hebben jullie nog Windows nodig?”) maar specifieke vragen over Windows software op een Windows PC zien we hier liever niet. Er zijn genoeg andere, ook nederlandstalige, fora waar je met die vragen terecht kunt.[/quote:7a723d6d25]

Oke, dat snap ik.

Maar ik heb bijv. een probleem met mijn windows-laptop. (er zijn vrij veel apple gebruikers die daarnaast ook nog een windows laptop hebben) en ik weet dat hier snel gereageerd wordt. Ik ben hier al geïntrigeerd dus dan is voor mij OMT al snel een handigere oplossing.

En de lounge is er juist voor onzin topics. Dus als aan de titel duidelijk is dat ut over windows gaat. kan iemand hem natuurlijk gewoon negeren, als die dat zou willen. En als iemand wil reageren zou dat ook kunnen.

Maar als het niet OK wordt gevonden dan zal ik dat maar niet doen.

[quote:2f7b6df339="Rub3n"]Maar ik heb bijv. een probleem met mijn windows-laptop. (er zijn vrij veel apple gebruikers die daarnaast ook nog een windows laptop hebben) en ik weet dat hier snel gereageerd wordt.[/quote:2f7b6df339] Niemand verbiedt je zo'n vraag hier te posten (ook Yaris niet). Je riskeert natuurlijk wel reacties als "ga naar Tweakers" en "dan had je maar een macbook moeten kopen". In de [url=http://gathering.tweakers.net/]tweakers fora[/url] zitten overigens genoeg mensen die even gretig op jouw Windows probleem duiken als dat er hier bovenop OS X/iTunes/iPhone problemen wordt gesprongen.

EDIT: en humor hebben ze daar ook:

[quote:2f7b6df339]Apple Computers
Alles weten over de Macbook? Is de flux capacitor van je Time Capsule stuk? Dan kun je hier je appel kwijt.[/quote:2f7b6df339]

[quote:77c24046c3="Pieterr"]Niemand verbiedt je zo'n vraag hier te posten (ook Yaris niet).[/quote:77c24046c3] Euh Pieterr ... Ik denk dat je toch [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=9347]de forumregels[/url] nog eens moet nalezen.

[quote:77c24046c3=“De One More Thing etiquette”]Microsoft en Windows
We zijn en blijven een Apple community. Discussies over Microsoft en Windows zijn hier niet taboe, maar er moet wel een duidelijke, directe link met Mac(-gerelateerde zaken) zijn. Vragen over Windows in een Microsoft-omgeving mogen dus niet.[/quote:77c24046c3]

[quote:a2947f1705="Yaris"]Ik denk dat je toch [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=9347]de forumregels[/url] nog eens moet nalezen.[/quote:a2947f1705] Dat heb ik maar eens gedaan. De tekst die je citeert eindigt niet met een punt, maar een komma: [quote:a2947f1705][b:a2947f1705]Microsoft en Windows[/b:a2947f1705] We zijn en blijven een Apple community. Discussies over Microsoft en Windows zijn hier niet taboe, maar er moet wel een duidelijke, directe link met Mac(-gerelateerde zaken) zijn. Vragen over Windows in een Microsoft-omgeving mogen dus niet, [color=red:a2947f1705][b:a2947f1705]maar een vraag over hoe een Mac in een Windows-omgeving te integreren weer wel. Zoals je kunt merken, wordt je als forumgebruiker redelijk vrij gelaten, doe er je voordeel mee. De minder serieuze dingen m.b.t. Microsoft en / of Windows horen (nog steeds) in de Lounge thuis.[/b:a2947f1705][/color:a2947f1705] Discussies over problemen met software als Bootcamp en Parallels worden toegestaan, zolang het probleem aantoonbaar bij Bootcamp/Parallels ligt, en niet bij het Windows OS. Bij twijfel blijft het topic in kwestie open. [/quote:a2947f1705]

Enfin, hoe dan ook, ik heb in mijn bovenstaande posting al een link naar een (voor specifieke Windows problemen) relevanter forum gegeven.

Ik denk dat de grens tussen wat wel en niet mag duidelijk is: er moet een link met Mac zijn. Vragen over [list:254e572e7c][*:254e572e7c]iTunes op een PC [*:254e572e7c]de aansluiting van een PC op een AirPort-netwerk [*:254e572e7c]toetsencombinaties onder Parallels[/list:u:254e572e7c] mogen dus wel. Vragen als "Mijn PC start niet meer op, wat is er aan de hand?" mogen niet.

Is dit niet een beetje heel erge onzin? Je mag blote tieten posten, wat je eet, wat je drinkt, wat je vandaag gedaan hebt en je relatieproblemen bespreekbaar maken, maar als windows aan bod komt in de lounge moet het een relatie met de mac hebben..

Zoals in de forumregels staat: we zijn en blijven een Apple community. Als we toestaan dat Macgebruikers vragen over Windows op een PC beginnen stellen, moeten we dat ook toestaan aan PC-gebruikers die geen enkele affiniteit met Apple hebben. Dan zijn we geen Appleforum meer maar een computerforum en verliezen we het enige dat ons bindt.

@Sally: :bigsmile:

@Yaris: maar leg dan eens uit wat de link met Apple is in de diverse onzin-topics als “Babe van de dag” etc.

Appelvormige borsten? (TM Breuf)

De Lounge is er ter ontspanning en vermaak van [b:fd1bf16867]Apple[/b:fd1bf16867]gebruikers.

[quote:ee6a26fc11="sally"]Is dit niet een beetje heel erge onzin? Je mag blote tieten posten, wat je eet, wat je drinkt, wat je vandaag gedaan hebt en je relatieproblemen bespreekbaar maken, maar als windows aan bod komt in de lounge moet het een relatie met de mac hebben..[/quote:ee6a26fc11]

Soooooo true…

Wooohooo, de OMT gestapo is weer op dreef! Tijd voor een slotje misschien?:x

[quote:e2cafa2beb="Yaris"]De Lounge is er ter ontspanning en vermaak van [b:e2cafa2beb]Apple[/b:e2cafa2beb]gebruikers.[/quote:e2cafa2beb] Ik vermaak me doorgaans kostelijk met de problemen van Windows gebruikers! :lol:

[quote:81f48ce743="sally"]Is dit niet een beetje heel erge onzin? Je mag blote tieten posten, wat je eet, wat je drinkt, wat je vandaag gedaan hebt en je relatieproblemen bespreekbaar maken, maar als windows aan bod komt in de lounge moet het een relatie met de mac hebben..[/quote:81f48ce743]

Je hebt volkomen gelijk.

Wat Yaris zegt is gewoon waar. Ook al zal wat Sally zegt op het eerste gezicht ook wel iets lijken, is het dat niet.

De Lounge is voor van alles en nog wat dat in principe los staat van Macs of PC’s. Zijn er topics in de Lounge over problemen rondom Mac OS X of een ander OS? Nee, omdat de Lounge daar niet voor is. De Lounge staat inderdaad vol met wat sommige mensen “flauwekul” vinden, maar daar is de Lounge voor.
En aangezien dit voor de rest een Apple forum is is er gewoon geen plek voor eigenlijk.

Los daarvan vind ik het prima als er zo nu en dan eens een Windows probleem voorbij komt hoor, maar als je dat gaat toelaten zul je vanzelf tegen dingen oplopen die je niet wilt zoals:

  • heel veel Windows topics (want het mag immers)
  • reacties van Mac fans waar de topicstarters niets aan hebben.

Dus is het gewoon beter dat Windows problemen worden gesteld op een Windows forum.

Ik ben het ook met Sally eens, al valt er voor de argumenten van Yaris heel veel te zeggen...

[quote:fc862a333e="sally"]Is dit niet een beetje heel erge onzin? Je mag blote tieten posten, wat je eet, wat je drinkt, wat je vandaag gedaan hebt en je relatieproblemen bespreekbaar maken, maar als windows aan bod komt in de lounge moet het een relatie met de mac hebben..[/quote:fc862a333e]

Wees maar blij. Als je een topic opent over wat je met de feestdagen gaat doen dan wordt dat meteen op slot gegooid.
Zal ook wel ergens in de forumregels staan dat je dat alleen met de feestdagen mag doen.

Hoe zat dat ook alweer met het zelfreinigend vermogen van de community.
:x