windows vraagt voor key in parallels

hallo,

ik heb onlangs windows 7 op een externe HDD gezet en dat draai ik dan op mijn mac met Parallels desktop. De installatie ging gewoon zoals het hoorde, maar nu vraagt m’n windows om een key. Deze code staat gewoon in het hoesje van de originele CD. Dan voer ik deze in, maar dan kan hij geen geldige key vinden. Wie weet hoe dit zit?

NB. windows staat ook op een andere Mac (via bootcamp) levert dit een probleem?

Als deze installatie gebruik maakt van de zelfde key en deze op de andere Mac recentelijk geactiveerd is, kan dat de reden zijn.
Elke key kan in principe maar 1 keer gebruikt worden.

@mela

oke, de key is al best lang geleden geactiveerd op de andere mac, en vrij lang geleden gebruikt in windows.

dit vind ik apart, want een tijdje geleden vroeg ik ook zoiets op dit forum en is mij verteld dat dit gewoon een aantal keer gebruikt kon worden. daarin werd ook gezegd dat als hij 'm een keer niet zou pakken dat ik met microsoft kon bellen voor zo’n code. Is dat nu het geval?

Bellen met Microsoft en de situatie uitleggen lijkt me de oplossing. Zolang je maar duidelijk kunt maken dat je deze Windows niet op meerdere computers wilt gebruiken, maar het in feite om een herinstallatie gaat, zouden ze er niet moeilijk over moeten doen (voor zover ik weet).

oke dank hiervoor. Dan ga ik dat eens even doen

[quote=djleon97 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2704960 time=1404510054] …
dit vind ik apart, want een tijdje geleden vroeg ik ook zoiets op dit forum en is mij verteld dat dit gewoon een aantal keer gebruikt kon worden. daarin werd ook gezegd dat als hij 'm een keer niet zou pakken dat ik met microsoft kon bellen voor zo’n code. Is dat nu het geval?[/quote]

Vandaar ook mijn ‘in principe’.

Als er een redelijke tijd tussen zit, kan je hem vaak zonder problemen opnieuw op een andere machine activeren. Indien dit niet lukt, kan je inderdaad contact opnemen met Microsoft. Uitleggen dat het een herinstallatie betreft is dan vaak voldoende.
Een OEM licentie mag je daarentegen niet op een andere machine hergebruiken, omdat deze gebonden is aan de hardware waarop deze is geleverd. Dit lukt vaak wel om de zelfde reden eerder genoemd, maar is niet volgens de regels van de overeenkomst en daarom ook niet legaal.

Of Microsoft om die reden je deur komt intrappen …? Ik denk het niet. :wink:

[quote=Mela url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2704959 time=1404509070]Als deze installatie gebruik maakt van de zelfde key en deze op de andere Mac recentelijk geactiveerd is, kan dat de reden zijn.
Elke key kan in principe maar 1 keer gebruikt worden.[/quote]

Wat is het verschil tussen

en

[quote]
Elke key kan maar 1 keer gebruikt worden.
[/quote]?

Je kan een key een keer gebruiken of je kan een key meerdere keren gebruiken. Meer smaken zijn er niet.

Ik neem aan dat je weet wat ‘in principe’ betekend en op de hoogte bent van de EULA van Microsoft.

Zo niet … Graag even stoppen met zeuren… En nuttige input geven.

[quote=Mela url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2705055 time=1404571104]Ik neem aan dat je weet wat ‘in principe’ betekend en op de hoogte bent van de EULA van Microsoft.

Zo niet … Graag even stoppen met zeuren… En nuttige input geven.[/quote]
Ik krijg sterk de indruk dat jij niet weet wat “in principe” betekent. Betekent, Betekent, met een t.

http://youtu.be/EFNrz8goEhs

Ik had een vergelijkbaar probleem (eerst in parallels maar later toch bootcamp nodig). Even met microsoft bellen, krijg een digitale mevrouw aan de lijn. Die vraagt hoe vaak je de code al hebt gebruikt (dan kies je dus voor 1-2 x) en dan krijg je een nieuwe code :slight_smile:

[quote=Bento url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2705059 time=1404571275][quote=Mela url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2705055 time=1404571104]
Ik krijg sterk de indruk dat jij niet weet wat “in principe” betekent. Betekent, Betekent, met een t.
[/quote]

[off-topic modus] … Koddig om te zien hoe voorspelbaar je reageert op een bewust geplaatste spelfout … [/off-topic modus]

[quote=Mela url=http://www.onemorething.nl/community/topic/windows-vraagt-voor-key-in-parallels/#post-2705084 time=1404576518]… Koddig om te zien hoe voorspelbaar je reageert op een bewust geplaatste spelfout …[/quote]Dat zou ik ook beweren … Maar het is wel één van de weinige dingen waarover ik vind dat Bento níét loopt te zeuren: mensen moeten gewoon weer eens spelling en grammatica leren.

Nu terug naar de normale programmering :slight_smile: