winmail.dat attachments?

Sinds kort ontvang ik in Mail berichten met attachments met de naam "winmail.dat" waar ik niets mee kan. Ik weet dat het oorspronkelijk .xls bestanden zijn. Wie weet wat hier aan de hand is?

Peter Trimbos

Is een bekend probleem van Outlook voor Windows, vaak in combinatie met een Exchange-server. Microsoft weigert categorisch om er wat aan te doen, helaas.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Je hebt 2 keer zoveel attachments als je hoort te hebben, waarvan de helft winmail.dat is. Negeer de winmail.dat’s, en open gewoon je attachments.

  • Je attachment heet winmail.dat. In dit geval kun je 'm hernoemen naar de extensie die het zou moeten hebben, dan werkt het bestand weer.

Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Maar als je het winmail.dat bestand hernoemd naar bijvoorbeeld bestand.xls, zou het moeten werken. Ik heb dit geprobeerd met een bestand.zip dat binnenkomt als winmail.dat. Het resultaat was dat ik het doorgemailde bestand kon openen in winzip.

Ard

Is tegenwoordig een programma voor heet: TNEF's Enough, kijk hier maar ff: http://www.joshjacob.com/macdev/tnef/

Kijk ook [url=http://www.gpc.edu/~jbenson/resource/winmail.htm]hier[/url] eens voor extra info, het is een 'grapje' van Outlook om het concurrenten lastig te maken... :(