Wireless tv via WiFi

Is het mogelijk om via Wifi ook audio en TV signalen wireless te beamen naar je laptop?

Ik las dat Casio zo een soort mini wireless tv van 10 inch heeft uitgebracht in Japan, maar 't werd me niet duidelijk hoe het precies werkt.

De vraag is dus meer of 't uberhaupt bestaat, want met laptops kan het nog niet, misschien wel in de toekomst.

het zou technisch makkelijk kunnen, mits je goede ontvangst hebt; voor zo een klein scherm lijkt me 1 Mbit al meer dan voldoende?

Er zijn nu wel van die devices die draadloos audio/video versturen (over 2.5 GHZ), maar nog niet voor PC's.

Misschien komt er in de toekomst wel een Wifi access point met TV tuner die dus behalve data ook video naar je laptop beamt. Moet technisch mogelijk zijn toch?

@Rasheed187

He Rasheed,

Het is mogelijk maar dan moet je FF een schotel op je dak zetten! Ik heb zelf een dreambox sat tuner (draait op Linux) en daar zit een Ethernet aansluiting op. Hier kan je bijv een WET11 van Linksys aansluiten en via een een Laptop of iets anders met WiFi de signalen weer oppikken en bekijken met bijv VLC of Wingrab (voor PC). Kijk hier voor meer info over de Dreambox http://dreambox.sjerom.com/

Greetz,
M-Jay

Wel ik heb zo'n kastje aangeschaft om draadloos TV en DVD signalen te versturen. Wat blijkt, dit werkt op 2,4 GHZ.....dezelfde frequentie als de airport....

Dit werkt elkaar tegen, zodra ik die zender aanzet valt de airport uit!

Waardeloos dus :sealed:, of weet er iemand een oplossing?

Willem

Met de komst van WiMax zal het waarschijnlijk mogelijk worden. Je hebt nu al externe tuners als die van Qware en Sony.(de PCGA-UTV10) Als die worden uitgerust met WiMax hebben we wireless TV!!!

Maar nog even wachten helaas.

http://www.theinquirer.net/?article=10394