Witte randen

Als er een afbeelding (duotoon) met transparante achtergrond in InDesign wordt geplaatst en daarna een PDF van wordt gemaakt, zie je als je inzoomt hier en daar witte randen om die afbeelding. Maar in photoshop zie je geen witte randen om de afbeelding. Help!

Ik vermoed dat dit iets van beeldschermresolutie is, ik heb dat ook wel af en toe, maar eenmaal op de plaat zie je er niets meer van. Misschien is het een afronding van pixels op het scherm of zo. Niet gelijk schrikken hoor!

Kdenk dat het ook zoiets zal zijn. Staan de weergaveprestaties in je indesign goed? en als ik omzet naar pdf is het soms afschuwelijk op men scherm maar eenmaal afgeprint is alles in orde

BEwaar m eens opnieuw als .PSD. Is het dan beter?

Als je print of drukt zul je deze lijnen waarschijnlijk niet zien. Dit is vaak een weergaveprobleem bij pdf-bestanden in Acrobat. Als je in je preferences van Acrobat "gladde lijnen" aanzet zou het weg moeten zijn in de weergave.

Mocht het bij het printen/drukken wel tonen, zou je voor een hogere afvlakking van je InDesignbestand naar pdf moeten kiezen.

bedoel je dit?

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=66978

zie sticky veelgestelde vragen