WMV maken met QT pro (flip4mac) geeft slecht resultaat...

Bij het exporteren vanuit QTpro met de zojuist aangeschafte Flip4Mac Pro HD versie, krijg ik slechte resultaten; het video wordt langzaam groener tot an een shotwissel en dan is het weer goed, en dan begint de hele mikmac weer opnieuw. Heeft iemand hier ervaring mee, hetzelfde meegemaakt en wellicht een oplossing?

Instellingen in de flip4mac settings tab zijn:
WMV 9 standard / Two pass variable bit rate / quality=100 / 1272 kbits/second / 25 fps

advanced settings : Complexity: Offline Fast / keyframe every 5 sec. / buffer delay 5 sec / B frame distance 0 fr. / input : interlace upper field / output: progressive

De source files zijn QT codec: None, en hebben natuurlijk geen groene afwijking. De h264’s en mp4’s die ik exporteer vanuit dezelfde QTpro en met dezelfde source files zijn gewoon goed.

[i:953954030e]grrrrr. windows media files, waarom moet toch de hele wereld hier weer achteraan hobbelen?[/i:953954030e]

Ik denk zelf dat je in ieder geval meer keyframes moet gebruiken, ze staan nu op 1 per 5 seconden, ikzelf gebruik er altijd minimaal 1 per seconde.

Je kunt het in QT Pro toch ook gewoon naar een AVI exporteren, Windows media player speelt dat ook gewoon af :)

Hoeft helemaal niet. AVI is namelijk geen formaat. AVI is puur een verzamelnaam voor honderden verschillende coderingen, en lang niet alle worden door Windows Media Player gespeeld.

@ Unsound; goede suggestie, maar dat heb ik al geprobeerd, het wordt er niet beter van. De groene zwemen blijven komen.

@ DK master : ik wil niet vervelend zijn, maar daar vroeg ik niet naar. Mijn klant wil WMV en dus moet ik wmv maken. Of avi afgespeeld wordt in een windows media player interesseert me niet. Het liefste zou ik alle windows gebruikers een QT player zien gebruiken. Maar helaas we leven niet in een ideale wereld.

Ik sta nog steeds open voor suggesties…

Even een update:

ik heb nu ipv WMV 9 standard een WMV 9 advanced file gemaakt. Deze speelt niet af op een Mac, maar als ik op de PC kijk is het probleem van de groene zwemen wel verdwenen. Probleem is dus gedeeltelijk opgelost. Wel bizar overigens dat ik deze files WEL met een Mac (Flip4Mac) kan produceren, maar dat ik ze niet kan afspelen met de plugin van Flip4Mac (of windows media player zelf trouwens).

Wellicht dat Unsound kan uitleggen hoe dat zit? :slight_smile:

Lichtelijk off-topic maar ik heb nog een leuk filmpje voor Unsound , ik zag namelijk net dat je nogal van ferrari's houdt.

Niet verder vertellen hoor :sealed:
http://www.internet-commercial.nl/carz/ferrari1.mov

en deel twee [url]http://www.internet-commercial.nl/carz/ferrari2.mov[/url]

Ik hou er mee op hoor, meer iets voor een ferrariforum… :wink:

Misschien dat je op je wenken bediend wordt met de update van de flip4mac die enkele minuten geleden op versiontracker is gezet.

Er schijnt een probleem te zijn met de 2-pass variable codering... [url=http://www.flip4mac.com/fusetalk/forum/messageview.aspx?catid=39&threadid=964&highlight_key=y&keyword1=green]lees maar op hun eigen forum[/url]

( en bedankt voor de filmpjes… :smiley: )

Wist je dat er nog een andere, even goedkope, plugin is om WMV files te maken? Van Popwire, zie http://www.popwire.com/product_info.php?cPath=1&products_id=7

Geen idee of die ook groen wordt, maar misschien het proberen waard?

Ik aarzel tussen het aanschaffen van deze of die van Flip4Mac. Wie weet of er belangrijke verschillen zijn tussen die twee?

Peter