Word opent standaard .pages

Ik heb zowel Word als Pages op mijn iMac staan. Ik heb bij een Pages document aangegeven dat alles met .pages zou moeten openen met Pages. Maar als ik dubbelklik op een .pages document, dan opent toch Word... welke het .pages bestand niet kan lezen.

Vraag is dus: hoe kan ik er voor zorgen dat .pages documenten wél standaard met Pages openen?

Infovenster openen: "Open standaard met... Pages". En dan aangeven dat dit de standaard moet zijn voor zulke bestanden.

Dat doet 'ie wel met één bestand. Heb net "Wijzig alles..." geprobeerd, maar als ik dan een volgend .pages bestand open, dan opent net zo vrolijk Word weer... Pages schiet ook gelijk weer terug naar Word in het infovenster.

Verander de naam van de Word app eens in je Application folder. Open daarna een document. De verwijzing naar het programma Word klopt niet meer (foutieve naam). Waarschijnlijk krijg je de vraag hoe het bestand dan geopend moet worden (Pages dus).

Heb de vraag niet gekregen, maar alles opent nu met Pages. Ben benieuwd of het zo blijft...

Dank voor de reacties in ieder geval!

Ik zou het trouwens wel heel machtig mooi vinden als Word (en dan met name Word voor Windows) het .pages formaat gewoon kon openen.

Op mijn werk zit ik aan Windows vast en thuis doe ik alles met Pages. Natuurlijk kun je opslaan in .Doc of met PDF werken, maar in de prakijk blijkt toch vaak dat ik nèt even dat bestand nodig heb wat alleen in pages formaat beschikbaar is.

Daar is zeker geen 'workaround' voor?

Ik heb dat ook maar dan alleen als het een .docx bestand betreft.
Het oudere .doc bestand opent wel met Pages.

[quote=Marius1976 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/word-opent-standaard-pages#post-2116610 time=1291836509]Ik zou het trouwens wel heel machtig mooi vinden als Word (en dan met name Word voor Windows) het .pages formaat gewoon kon openen.[/quote]Dat zie ik Microsoft er nog niet inprogrammeren …

[quote=Marius1976 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/word-opent-standaard-pages#post-2116610 time=1291836509]Daar is zeker geen \'workaround\' voor?[/quote]Het moet mogelijk zijn om voor Word een importfilter te schrijven zodat het ook Pages-documenten kan openen, maar dan moet je wel iemand vinden die bereid is zich te verdiepen in hoe dat allemaal precies werkt.

[quote=Spully url=http://www.onemorething.nl/community/topic/word-opent-standaard-pages#post-2116624 time=1291837071]Ik heb dat ook maar dan alleen als het een .docx bestand betreft.[/quote]Dat komt omdat .doc en .docx als twee aparte soorten documenten gezien worden. Gewoon de oplossing van hierboven op allebei uitvoeren.