Wordpress in het Nederlands?

Dag mede-forummers,

Voor de site van m’n vriend ben ik bezig om een ander blog-tool te installeren, nl. Wordpress. Installatie is al gelukt en het ziet er heel gaaf uit moet ik zeggen.
Nu ben ik op zoek gegaan naar een Nederlandse vertaling, das wel zo fijn natuurlijk. Nu heb ik hier bestanden gedownload, de config angepast en alles ge-upload, maar het werkt niet, en wat de reden is weet ik helaas niet.
Kan iemand me helpen?

als je WordPress wilt vertalen zijn er veel meer bestanden die je moet aanpassen, dat zit niet in de config, maar in de folder van de theme die je gebruikt ;). Toen ik dat ging vertalen een keer deed ik daar niet meer dan een half uurtje over, dus misschien even zelf vertalen.

Succes
Wouter

Okee, dan is dat mss wel makkelijk ja. En dan kan ik later de theme aanpassen naar eigen vormgeving.

Maar het gaat me eigenlijk meer om de vertaling voor het admin-gedeelte…

Vreemd dat het niet lukte; ik deed het in 1 keer ... bestand in de juiste map, taal invoeren bij het configureren, en klaar. Hieronder mijn [b:a9a306ba53]wp-config.php[/b:a9a306ba53] settings:

<CODE>

<?php
// ** MySQL settings ** //
define(‘DB_NAME’, ‘database’); // The name of the database
define(‘DB_USER’, ‘mysql-username’); // Your MySQL username
define(‘DB_PASSWORD’, ‘mysql-password’); // …and password
define(‘DB_HOST’, ‘db_host’); // 99% chance you won’t need to change this value (IK ZAT BIJ DIE 1%)

// You can have multiple installations in one database if you give each a unique prefix
$table_prefix = ‘wp_’; // Only numbers, letters, and underscores please!

// Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the
// chosen language must be installed to wp-includes/languages.
// For example, install de.mo to wp-includes/languages and set WPLANG to ‘de’
// to enable German language support.
[b:a9a306ba53]define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’);[/b:a9a306ba53]

/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

define(‘ABSPATH’, dirname(FILE).’/’);
require_once(ABSPATH.‘wp-settings.php’);
?>

</CODE>

Haha, dat heb ik dus weer. Maar het begon al met downloaden. Dat .po bestand krijgt bij mij met het downloaden de extra extentie .txt. Ik zal het nog een keer proberen en opnieuw alles in een keer installeren, met de talen er al bij.

En het is me gelukt, tenminste voor het admin-gedeelte. Nu nog ff voor de 'buitenkant'. Toch bedankt!

[quote:8e550bbf94="byebye"]Dat .po bestand krijgt bij mij met het downloaden de extra extentie .txt.[/quote:8e550bbf94] Dat klopt hoor ... ik heb dat .txt gewoon verwijderd ...