[X] gebruikersvoorkeuren e.d. wegschrijven naar se - [X] gebruikersvoorkeuren e.d. wegschrijv

Is het mogelijk om Mac OS X zo in te stellen dat alle gebruikersvoorkeuren e.d. niet naar de lokale HD worden weggeschreven, maar naar een server? Als dat zou kunnen, zou je met verschillende machines kunnen werken in dezelfde gebruikersomgeving, emailen e.d. en zou van alles centraal een backup kunnen worden gemaakt.

Groeten, Roland de Lange

het zou (als je dat met netinfo instelt) al mogelijk moeten zijn om inteloggen op een andere computer. Dat stond in een hele dikke (online) handleiding van apple over netinfo. Ik heb het zelf niet geprobeert omdat het er erg ingewikkeld uit zag.

In princiepe kan dat. Je moet dan op de server NFS installeren en voor de user profiles aliases maken naar de server. Dan heb je in iedergeval de meeste settings (user specifike) op de server staan. Als dat niet genoeg is zou je misschien ook nog wel de settings folder kunnen doen.

Ik heb zelf met aliasen bijvoorbeeld m;n profile directory op een andere partitie gezet en dat werkt prima.