xBox aan netwerk hangen

Hoi Allemaal, ik heb een 4 poorts router, waar via utp mijn pc aan hangt, en op een 2e poort gaat er een kabeltje naar mijn Airport Expres.

Maar ik heb ook nog een (niet gemodde) xBox, wat effect heeft het nu als ik mijn xBox ook aan mijn router hang?

Kan ik er dan aan via mijn mac, miss bestandje op z’n hd opslaan?
En waar kan ik een goede mod laten doen voor m’n xBox, liefst zo’n softwarematige. Ik heb al tientallen mails naar deze mensen gestuurd, maar die laten maar niets terug weten, ook hun Belgische collega’s antwoorde niet…

Maar wat zijn de mogelijkheiden met mijn originele xBox? Ik gebruik hem toch niet zoveel, dus is het de moeite om hem om te laten bouwen?

Al eens gezocht met [url=http://www.google.com]Google[/url] :?

Als je zoekt onder “Xbox networking” vind je toch al iets dat misschien nuttig is …

zover als ik weet kan je met een niet gemodde xbox geen ftp client maken.

je hebt natuurlijk 2 opties software matig of hardware matig, ik heb zelf een hardware matige mod. wat ik jouw ook zeker aanraad, je kan er gewoon nog met Xbox Live! op (met de chip uit natuurlijk).

volgens mij kan je met softmod ook wel online maar dan alleen via XBconnect en Xlink wat jammer genoeg nog niet zo lekker werkt als Live!

het voordeel van Soft mod is wel dat je de xbox terug kan zetten in z’n orginele stand (wat volgens mij eenmalig is, en niet meer terug kan naar softmod) zodat je op Xbox Live! kunt spelen, naar mijn weten openen de meeste softmodders toch de xbox om de chip te flashen dus je garantie vervalt sowieso.

het kan ook zonder te openen maar dat duurt dacht ik wat langer, ik kreeg het zelf niet voor elkaar.

oja ps. als je een goede modder wilt weten moet je maar even een pm sturen.

Zelf heb ik ook een xbox en die heb ik (destijds) hardwarematig gemod, gewoon omdat softwarematig nog niet mogelijk was. Ik moet wel zeggen dat ik een hardwarematige mod erg kan aanraden, de functionaliteit van je xbox gaat grandioos vooruit. Tegenwoordig hebben ze zelfs 'clip-on' mod chips waar je niet eens meer hoeft te solderen. Natuurlijk is er via via genoeg te regelen om je xbox te laten doen wat jij wil *kuch* ;)

Ik zou eens wat rondkijken op deze sites als je meer over het modden wilt weten:
http://www.xbox-scene.org/ ( http://www.xbox-scene.org/modchips.php voor jou waarschijnlijk)
http://www.xboxmediacenter.com/ (beste programma ooit gemaakt voor de xbox :slight_smile: )

Vishaakje, heb je het zelf gedaan? Ik ben ook wel een elektronica man, dus mij moet het ook lukken! Heb je toevallig een site waar ik zo'n clip-on kan vinden?

heb je voor de rest dan nog iets nodig buiten een hd? Staat op die chip de software?

[quote:ba88455f9c="iMac G5 Ruben"]Vishaakje, heb je het zelf gedaan? Ik ben ook wel een elektronica man, dus mij moet het ook lukken! Heb je toevallig een site waar ik zo'n clip-on kan vinden?

heb je voor de rest dan nog iets nodig buiten een hd? Staat op die chip de software?[/quote:ba88455f9c]

je kan idd heel erg veel info xbox-scene.com afhalen, daar staan genoeg tutorials als je het zelf wilt proberen + dat je daar genoeg ads vindt van bedrijven die chips in alle soorten en maten verkopen.

voor software moet je even zoeken op internet, op xbox-scene kun je uitgebreide info welke programma’s er allemaal zijn en hoe ze heten (ook wel makkelijk als je zoekt) :wink: