Xgl = prachtig, wanneer in OS X?

Die nieuwe Xgl voor Linux is best wel graaf ... en nog gratis ook ... wel nog in betastatus en je hebt opeens éxpose, kubus efffect, transparantie en nog veel meer, in linux ironisch genoeg gaat dit wel klaar zijn wanneer Vista uitkomt ... dus Vista's Glass stelt dan helemaal niets meer voor

http://video.google.com/videoplay?docid=-1819299719647325587&q=Xgl

Dat ziet er wel lekker uit ja. Misschien een beetje té geanimeerd, maar wel lekker.

so ! :D dat ziet er best flex uit, zou idd wel tof zijn als dat erin gezet wordt :lol:

Sja, beetje Expose maar dan iets meer effecten derin...

Niet echt speciaal vind ik.
Denk dat dit voor OS X vrij makkelijk te organiseren is…

Ik denk dat het totaal geen toegevoegde waarde heeft...

Erg fraai. Windows loopt steeds verder achter met dit soort fraaie gebruiksinterfaces. Het oog wil ook wat.

Heb een vraagje dat hier een beetje gerateerd aan is...

Er waren ook een aantal developers bezig voor een uitgebreidere finder, er was zo een freeware programma die hiervoor zorgde. Dan kon je veel meer opties in de finder hebben… Misschien weet iemand wat ik bedoel en kan dan ff een linkje of een programmanaam posten.

Alvast bedankt. :slight_smile:

On topic:

Ziet er wel leuk uit 8)
Maar idd, iets TE

Heel erg nice :D

Hoe bedoel je: "Wanneer in OsX"?

OsX heeft als voorbeeld gediend voor dat hele Xgl gebeuren en ook voor dat hele earo glass gebeuren in Windows Vista. “Wij” hebben het al jaren.

Overigens werkt dat hele xgl gebeuren nog lang zo fijn niet als OsX. Linux is er een stuk meer ‘snappy’ op geworden en het is ook zeer zeker een goede ontwikkeling voor het Linuxwereldje, maar die wobbly windows en die animatieeffectjes als met de Exposé-rip zijn eerder irritant als functioneel.

mhmm,.. XGL zal niet komen in MacOSX,

wij hebben immers een eigen engine, Quartz Extreme.

Is een beetje een dronken versie van wat wij gewend zijn. De expose-vensters trillen nog wat na als verschoven door een parkinsonhandje en de vensters zijn niet stijf genoeg om de sleep-snelheid te weerstaan 8)

[url]http://www.yousoftware.com/desktops/[/url] Dit komt toch aardig in de buurt? Virtual desktops met spinng cube en andere effecten.

PS: hier nog een ander filmpje van xgl: http://users.utu.fi/ljtaim/xgl_xvid.avi

Geen overbodige hotummetap op m'n Mac. Gewoon netjes en overzichtelijk houden, zonder fratsen en frummels. Al die Widgets zijn zelfs aan mij niet eens besteedt laat staan deze crap.

Ziet er echt heel gaaf uit. Maar inderdaad....na een tijdje gaat het wel vervelen denk ik.

[quote:584869caf6="MedahOSX"][url]http://www.yousoftware.com/desktops/[/url] Dit komt toch aardig in de buurt? Virtual desktops met spinng cube en andere effecten.

PS: hier nog een ander filmpje van xgl: http://users.utu.fi/ljtaim/xgl_xvid.avi[/quote:584869caf6]

www.tonyarnold.com

daar kan je virtue downloaden, dat is hetzelfde, maar dan gratis. :slight_smile:

Ik ben meer geinterreseerd in dat je met je muis een soort kubus kunt laten draaien wat getoond werd in dat filmpje. Stel je voor, 4 bureau bladen, als je met je muis op je bureablad klikt en begint te slepen draai je de kubus dus rond.

Ik vind dit wel interresant, een soort begin tot we in een semi 3d omgeving gaan werken
2d is misschien over 15 jaar ouderwets.

We zullen zien.

[quote:c0288d2004="BornAudio"]Ik ben meer geinterreseerd in dat je met je muis een soort kubus kunt laten draaien wat getoond werd in dat filmpje. Stel je voor, 4 bureau bladen, als je met je muis op je bureablad klikt en begint te slepen draai je de kubus dus rond.[/quote:c0288d2004]

6 bureaubladen zelfs! (kan je zien in een ander filmpje)

[quote:942c62acb8="BornAudio"]Ik ben meer geinterreseerd in dat je met je muis een soort kubus kunt laten draaien wat getoond werd in dat filmpje. Stel je voor, 4 bureau bladen, als je met je muis op je bureablad klikt en begint te slepen draai je de kubus dus rond.

Ik vind dit wel interresant, een soort begin tot we in een semi 3d omgeving gaan werken
2d is misschien over 15 jaar ouderwets.

We zullen zien.[/quote:942c62acb8]

Dat meerdere bureaubladen, kubussen via gl en met de muis laten draaien kan dus nu al in OSX met de eerder genoemde apps. :slight_smile:

Je kan zelf ook best meer dan zes bureaubladen hebben met Virtue (zie [url]www.tonyarnold.com[/url]) heb zelf even een [url=http://home.tiscali.nl/jeanjacques/FinderScreen001.mov]filmpje[/url] gemaakt (je kan verschillende soorten overgang effecten doen zoals: cube, slide, flip, zoom.

heb je toevallig ook een linkje naar die wallpaper? ziet er tof uit!