XHTML Strict ... error!

Zoals het (eigenlijk) hoort probeer ik mijn pagina's error vrij gevalideerd te krijgen ... bij deze pagina [url]http://www.redfoxwebdesign.nl/nko/index.html[/url] lukt het aardig ... op één error na:

[img:203dc8663f]http://www.redfoxwebdesign.nl/forum/XHTML_Strict_error.jpg[/img:203dc8663f]

Ik heb natuurlijk al wat rondgekeken, maar een echt antwoord heb ik (nog) niet gevonden! In XHMTL Transitional ben ik 'm trouwens kwijt!

Als je zou verderzoeken op het net (of de foutboodschap lezen), dan zal je zien dat het target attribuut niet valid is volgens de strict. De transitional laat hem wel toe.

De user moet zelf de keuze hebben of de link in een nieuw venster of het bestaande moet worden geopend, en van dat standpunt uit mag je hem dus niet meer forceren om dit te doen.

Klaus, hartelijk dank!

Over dat zoeken … natuurlijk lees ik de error en natuurlijk lees ik de specs van W3C, maar zo’n prachtige zin als:

[quote:df00b813fa]De user moet zelf de keuze hebben of de link in een nieuw venster of het bestaande moet worden geopend, en van dat standpunt uit mag je hem dus niet meer forceren om dit te doen.[/quote:df00b813fa]

dat geeft inzicht! Soms valt bij mij dan pas het kwartje. Zal wel door het Engels komen … en m’n vermoeidheid …

Maar wat dan te doen met ... <a href="#top" target="_top" class="link_top"> ... is er een alternatief die wel valideert onder XHTML Strict!?

Ja:

http://www.sitepoint.com/article/standards-compliant-world/

Ik ben echter voor het laten bepalen door de gebruiker zelf. Beschreven techniek zit echter niet in de weg van de gebruiker als je bijvoorbeeld command+click doet in Firefox om een link in een nieuwe tab te openen.

Op zich is het logisch dat ‘target’ eruit gehaald is, aangezien het een [i:5dabaa6c10]behavior[/i:5dabaa6c10] is en niet semantisch. Behavior behoort tot bijv de javascriptlaag. Wat een beetje jammer is, is dat je zoveel code nodig hebt om zoiets simpels te vervangen :innocent:

tennapel ... dank ... en het is al werkend ... inderdaad, het is een hoop code voor zoiets lulligs ... maar bij erg lange pagina's geen overbodige luxe ... gelukkig zit het 'knippen en plakken' in ons bloed... :wink:

ik vind het persoonlijk ook jammer dat je voor zoiets in xhtml een hele javascript moet toevoegen, maar achja.. dat moet dan maar :?