Yorin, 538, veronica?

Hoe luister ik dat op een ibook (zonder flip4mac weg te smijten / windows media player te installeren?)

ik heb wat posts gevonden maar die refereren allen naar streams die niet (meer?) werken.

Ja, ik heb al boze mailtjes afgevuurd. Vooral naar veronica, die zitten nu vet te adverteren met de itunes download top 750…

al op www.radio.nl gekeken ?

gewoon met de nl radio wicket, via dahboard??

Ook de radio widget maakt gebruik van de windows media player. Vind het zelf eerlijk gezegd ook wel vervelend. Ach aan de andere kant, moeten ze maar een iTunes-stream gaan leveren.

[quote:bb15687ad1="Oupro"]Ach aan de andere kant, moeten ze maar een iTunes-stream gaan leveren.[/quote:bb15687ad1] Die radiostations zijn niet eens een stream waard. Bah, wat een slechte muziek en wat een commerciele reclame troep.

[quote:0d782d456c="Napsju"]Die radiostations zijn niet eens een stream waard. Bah, wat een slechte muziek en wat een commerciele reclame troep.[/quote:0d782d456c] Ah, tenminste iemand die het door heeft... :x

Audiostreams werken prima in WMP. Dus je kunt principieel gaan zitten doen, of WMP installeren en naar de muziek luisteren die je leuk vindt.

[quote:3dc9cedec0="wjgmspeedy"]Audiostreams werken prima in WMP. Dus je kunt principieel gaan zitten doen, of WMP installeren en naar de muziek luisteren die je leuk vindt.[/quote:3dc9cedec0] Of van de gelegenheid gebruik maken, en een betere smaak ontwikkelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar sites als [url=http://www.last.fm/]Last.fm[/url] of [url=http://www.pandora.com]Pandora[/url]. Gratis musicstreams waarmee je 'andere' muziek kunt verkennen, gebaseerd op je eigen smaakindicatie. En dat alles zonder gillende dj's en domme belspelletjes. :)

www.shoutcast.com

Gegarandeerd succes, 95% van de streams zonder reclame!

Tja, zo ken ik er nog wel een paar. Als TS naar die stations wil luisteren, mag hij dat toch zelf weten? Zou fijn zijn als er oplossingen voorgedragen worden waar hij iets aan heeft.

Overigens. Nee, ik luister praktisch nooit dat soort windows media streams, maar die keer dat ik er wel naar luister wil ik uiteraard wel dat het werkt.

Na het installeren van Flip4Mac deed de Radiowidget het niet, ik heb de ondersteuning voor browsers uit moeten zetten en reboten. Nu doet ie het weer.

Ik heb het opgelost :lol: !

je moet het stream bestand downloaden van jouw radio station, voor veronica is dit RadioVeronica.asx.asf in dit bestand zie je een mmts:// url je moet deze kopieëren naar je quicktime of iTunes. En mmts:// moet je veranderen in mms:// Flip4Mac herkent kennelijk niet meteen het mmts protocol, maar wel het mms protocol. Media Player kan de deur uit! :lol:

Het lukte me helaas niet bij de stream van Radio1, dus waarschijnlijk niet bij meer radio stations. Daar zullen we nu een oplossing op moeten vinden…

ik heb even een nieuw [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=894324#894324] lijntje[/url] hierover aangemaakt.