Zelf een radiostation met Audion

Uit verschillende berichten op MacOSX begreep ik dat het proberen van Audion de moeite waard zou zijn. Inmiddels gebruik ik de allerlaatste versie 3.0.2. die via www.panic.com/audion te downloaden is.

Audion overtreft iTunes in alles…behalve misschien de wat onwennige en minder doordacht georganiseerde interface. Maar als je een half uurtje de tijd neemt, kun je het volgende:

-een linked playlist met iTunes maken (dus je kunt iTunes ongehinderd aanvullen en Audion mee laten genieten)

 • in mp3-format audio-streams van internet opnemen!!!
 • je playlist uitzenden op internet via 40 t/m 160 kbps (afhankelijk van je verbinding)
 • .wma, .wav, .aif en nog een boel andere formats naar .mp3 encoden
 • .mp3’s opsnijden in stukjes

en verder alle bestaande mogelijkheden van iTunes (cd’s rippen cddb-dbase raadplegen etc.)

Radiostation
Vooral de feature van het uitzenden via internet vind ik fantastisch. Je hoeft er weinig extra’s voor te doen:

 • download de server-software van www.shoutcast.com
 • open je terminal
 • trek het bestand ‘sc_serv’ naar je terminal en geef in de terminal een enter
 • open Audion
 • kies: Tools => Stream
 • alles staat al keurig ingevuld behalve het wachtwoord en de naam van je radiostation: verzin een naam en vul bij wachtwoord: CHANGEME in
 • start een nummer in audion en je bent ON AIR

je radiostation is terug te vinden op www.shoutcast.com. als je jezelf gevoden hebt, kun je op de link ‘tune in’ klikken (of de link kopieren naar ene email en andere uitnodigen te komen luisteren). Als je ‘tune in’ hebt ingeklikt, start iTunes en hoor je je eigen stream!!!

Hier is mij eigen radiostation Hankie’s Sound:

http://yp.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=850261&file=filename.pls

Als jullie er ook een hebben, meld het dan even aan me terug!!

Veel luisterplezier

Hankie

Leuk stukkie Henkie. Maar pas op hoor, als je er één maal aan begint ben je hooked! Zo begon ikzelf anderhalf jaar geleden met mijn station en vind ik het alleen maar toffer worden. Ik gebruikte toen in OS 9 de RadioDestiny broadcaster. Was server en broadcaster ineen. Wel iets makkelijker te configureren maar uiteindelijke stream kwaliteit toch wat lager. Inmiddels ben ik ook een SHOUTcast station en sindsdien zijn de luistercijfers vet opgelopen. Mede dankzij de enthousiastelingen van Macosx en Macgroep in iChat, zit ik elke uitzending aan het maximale aantal luisteraars. Overigens kun je de bitstream verder verlagen om meer luisteraars toe te laten maar dan wordt de sound al snel metalig/telefoonachtig. Audion heb ik ook geprobeerd maar ik vind Macamp lite toch iets fijner. Een flink aantal plugins staan je hiermee tot je beschikkig om je stream aan te passen/van effecten te voorzien. Helaas is men gestopt met het ontwikkelen van deze applicatie maar het team heeft de laatste versie gelukkig helemaal vrijgegeven. Wees er snel bij om het nog ff te downloaden. http://www.macamplite.com/

Succes allemaal, Alex.

Zoek op shoutcast.com op 'Hot Music', als het goed is krijg je er 1 of meerdere, ik heb als site adres http://www.panic.com/ ingevoert, dus dan is die het :P.

waaauuuuw amai kan dat ookal allemaal voor de gewone internetter? :o :o nu leer ik nog es wa bij :D

Domme vraag: hoe krijg ik je radio station in mijn lijstje? de link aanklikken werkt niet en een al bestaand station uit het lijstje kan ik niet veranderen

DesertDog,

Momenteel zend ik niet uit en ik moet nog kijken of ik dat structureel ga doen. Er is nogal wat tijd mee gemoeid. Je kunt via www.shoutcast.com zoeken op naam station via Listen. Als je daar hankie intikt, vind je me wel, mits ik uitzend. Andre stations kunnen misschien ook iets voor je zijn. Je klikt dan op tunein en je ziet het station in iTunes verschijnen. Daar kan je het station opslaan door het naar een (nieuw te maken) afspeellijst te slepen.

Succes

Hankie

ben ook een tijdje bezig geweest met uitzendingen ([url]http://www.dutchlabel.com[/url]), maar kreeg wat vervelende rekeningen van de buma, niemand anders daar last van?

[quote:46b0d4ad91="hankie"]Audion overtreft iTunes in alles...[/quote:46b0d4ad91]

Behalve in prijs. iTunes is nog steeds gratis!

HET IS KMP! Door mijn Router(lees:ADSL modem) krijg ik maar niets op het NET. De F......firewall staat aan! Ik word er niet goed van. Ik krijg t ook niet uit. LETOP de firewall op de MAC is uit. Hoe krijf ik de firewall op de speedtouch(modem)uit???? :evil: :cry:

Wat voor melding krijg je dan? En in Shoutcast Server of in Audion? Hou vol, Alex.

ik heb audion gekocht om er live audio mee te streamen naar een shoutcast server

maar het werkt niet :x

ik kan wel mp3’s streamen vanuit audion
maar als ik de extrerne audio input wil gebruiken crashed hij na een tijdje

iemand nog suggesties?

mja ik denk niet dat je met audion je mic op stream kunt laten gaan....