zelf special-effects maken voor film

Weten jullie of er goede software bestaat, waarbij je je eigen special-effects kan maken voor je eigen film?

(Zodat je bv. bestaande beelden kan laten bewegen zoals andere beelden, of beelden in of uit kan filteren, met bluescreen, animatie, key frame etc. Oftewel alles kunnen doen met film-beelden. )

Kijk eens naar de production suite van apple: http://www.apple.com/nl/motion/ en shake enzo, op die pagina staat ergens rechts in het midden een quick tour/korte inleiding waar je snel veel te weten kunt komen over het product.

Is dat het ongeveer, wat je zoekt? Heel ergs simpel/goedkoop gaat het natuurlijk niet zijn…

Groetjes,

Frank

Film? Mag aannemen dat je video bedoelt...:evil:

Of heb je genoeg geld om op 16mm of 35mm gedraaid materiaal door een TeleCine te jassen, te rotoscopen en terug te schieten? :wink:

Anyway:
Je kan al heel veel ‘basiseffecten’ met Final Cut Express en Final Cut Pro. Keyen en keyframen gaat prima in beide pakketten. Motion zou ik voorlopig nog niet aan beginnen, mits je bij DV materiaal blijft en over een flinke videokaart beschikt. Shake is vrij moeilijk te leren. After Effects is op zich een hele goede keuze, maar dat kost wel een aardige duit.

succes!

Bedankt Senax! :) (nu nog hopen dat mijn vader het voor me wil betalen ;) )

[quote:e0b880290a="Job."]

(Zodat je bv. bestaande beelden kan laten bewegen zoals andere beelden, of beelden in of uit kan filteren, met bluescreen, animatie, key frame etc. Oftewel alles kunnen doen met film-beelden. )[/quote:e0b880290a]

Heb je iets specifieks voor ogen? Wat zou je willen doen? Is het voor een huis- tuin- en keukenproductie of profi? Want bluescreen is leuk, maar erg lastig, zeker op DV.

Voor montage + eenvoudige effecten gewoon eerst eens aan de slag met Final Cut (Express). Wil je meer, dan is After Effects een goeie. En heb je die dual G5, dan is Motion mooi speelgoed!

Succes
:wink:

nou, ik wil vooral bluescreen achtige dingen doen :) en wat er inplaats van die bluescreen gaat komen moet natuurlijk opgevuld worden met effecten ;)

ik krijg trouwens een imac G5 en Final cut express :smiley:

[quote:52c79e83e8="Job."]nou, ik wil vooral bluescreen achtige dingen doen :) en wat er inplaats van die bluescreen gaat komen moet natuurlijk opgevuld worden met effecten ;)

ik krijg trouwens een imac G5 en Final cut express :D[/quote:52c79e83e8]

Chromakeying / bluescreen is een van de lastige dingen om te schieten. Denk erom dat je het goed uitlicht, of ga buiten staan. Hou ruim afstand van het blauw! Verder is keyen op DV materiaal vaak niet perfect te krijgen, je houdt last vban blauwzweem, gerommel langs je randen enz. Dus als het er perfect uit moet zien (lees: je kijker mag niet in de gaten hebben dat de scene nep is) moet je eigenlijk omzien naar andere opnamemethoden. (Studio / andere norm dan DV).

Maar wat ik uit je woorden lees is dat je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen en dat je er een beetje mee wil experimenteren. Nou, dan heb je een prima setje en zou ik eens lekker gaan klooien. Laat eens weten als je wat moois gemaakt hebt!

Veel plezier!

Oké! ;)

Bluescreening met DV is lastig, maar doenbaar. Ik heb heel wat gehad aan de tutorials die er op het net te vinden zijn (bv: [url]http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html[/url], maar er zijn er genoeg). Zorg voor optimale belichting tijdens de opnames en wees voorbereid op heel veel gepiel, maar het is doenbaar.

En hier even op aanvullend: http://www.creativecow.net/show.php?page=/articles/onneweer_barend/keylight/index.html

De beste keyer die ik sinds tijden onder mn vingers heb gehad.

En deze informatie is ook vrij hulpzaam: http://www.videouniversity.com/chroma1.htm