Zelf spellutjus maken voor dummies..... - kan dat ook op de mac???

Hoi, Opzoek naar een manier om een spelletje te maken, zonder echt een programmeer taal te leren kwam ik uit bij: [url=http://www.cs.uu.nl/people/markov/gmaker/index.html]Game Maker[/url]. Hiermee kan de grootste eeeehh "onbenul" (lees appie), zelfs een aardig spelletje in elkaar draaien. Het programma heeft echter 1 groot nadeel.....het is alleen voor op windhoos-bakken :( Nu is mijn vraag: is er ook zoiets voor op de Mac? Want ja, ik ziet liever uren achter m'n Appeltje :)

Je hebt ook een game maker voor mac. Moet je maar even op download.com kijken. Ik heb er in het begin ook even mee gewerkt op OS 9. Weet niet of hij voor OS X is, maar dacht het ook.

Dennis

hij is er in ieder geval wel voor macosx wat voor soort spellen worden et eigelijk?een grafisch hoogstandje of zo'n game die je demente goudvis ook wel kan verzinnen

Met game maker kan je eigenlijk alleen maar spellen verzinnen die je goudvis ook kan maken. Want je krijgt elke keer maar 1 plaatje te zien op je scherm met wat tekst ernaast. Het leuke is wel dat je ook best wat codes kan intypen. Mijn eerste 'programmeer werk' had ik met gamemaker gedaan! Had aan het begin een vakje waar je je naam kon zetten en als je dan verder in het verhaal kwam spraken mensen je nog steeds met jouw eigen naam aan. Dit vond ik toen zooo coool!!! Je leert best wel wat van gamemaker alleen als je verder wilt moet je toch echt een ander programma hebben. Op [url=http://www.idevgames.com]idevgames.com[/url] kan je echt alles leren over spellen maken voor mac! Hier komt iedereen van beginner tot profesional bij elkaar en wisselen tips uit enzo. Zeker de moeite waard om even te kijken!

Dennis