Zelfbouw USB externe HD.

Beste Maccers,

Ik heb de afgelopen dagen zelf een Externe Harde schijf met USB 2.0 interface gebouwd.

Ik daarvoor een Maxtor Diamondmax 10 drive van 200GB gebruikt van 89 euro en een HDD case van 24 Euro met externe voeding en usb kabel . Totaal ben ik dus 113 euro kwijt. (misschien een tip voor andere)

Hij werkt perfect en is snel.

Echter er is een nadeel dat ik (nog) niet opgelost heb, als ik de Imac uitzet zou de HD na verloop van tijd een Spin Down moeten geven, dit gebeurt niet. De HD blijft maar spinnen. Ik weet dat ze daar voor gebouwd zijn maar ik vind het geen prettig idee.

Ik heb uiteraard de HD getest een externe firewirekast onder hetzelfde OS, daar ging het dus wel goed, dus mijn conclusie is dat er iets moet gebeuren met de HDD Case.
Misschien in combinatie met jumpersettings op de HD.

Kent iemand dit probleem, en/of weet iemand een oplossing.

Peppie

Bedankt voor de tip dat we dit dus niet moeten doen. Spaart een hoop geld.

Jij bent de grappigste thuis denk ik....

Heb hetzelfde 'probleem' met een Sweex USB 2.0 HDD case, maar so what? als ik hem niet nodig heb zet ik hem gewoon zelf uit. Bij mijn switch naar de Mac heb ik op deze wijze mijn 120GB pc harddisk kunnnen behouden naast dat schattige standaard iMac schijfje, zonder (indertijd) al te dure FW-oplossingen.

Verder gaat als ik mijn iMac uitzet ook de stekker van een verdeeldoos uit de muur: iSub, externe HDD en printer(-server)voedingen slurpen dan ook geen stroom meer.

Dit is helaas normaal. Een USB2.0 externe harddisk kan volgens mij niet down spinnen (als dat een woord is... :mrgreen: )

Dit staat los van je OS of gebruikte case.

Firewire is sneller, gebruikt de bridge en niet de mac om de data te processen en ondersteunt (jawel) spinup en -down via de busspanning.

USB-disks komen trouwens ook niet in beeld als ‘removable disk’ hoewel ik niet weet wat daar de consequenties van zijn. Je kunt hem natuurlijk gewoon naar de trash slepen en uitzetten.

Beste Deskman.

Inderdaad het verhaal van Firewire is mij duidelijk, maar een usb drive zou op basis van spanningsverschil tussen een operationele, en een USB poort van een machine die uit staat kunnen reageren, maar dan moet die elektronica in de Case zitten.

Je opmerking over niet removable drives begrijp ik niet, want dat geeft de mac bij mij wel aan.

Bedankt voor je reactie.

Peppie

Klopt maar bij USB (ik heb 4 kastjes die USB én FireWire zijn) doet er niks mee. In USB mode blijven ze draaien, in FireWire spinning down...

En in DiskUtility zie ik USB-mounted drives niet als ‘removable’ staan en met FireWire wel. Maar zoals gezegd: ik heb niet het idee dat het uitmaakt.