Zip bestand uitpakken duurt lang, zonder resultaat

Een zip bestand uitpakken is normaal gesproken geen enkel probleem. Vandaag een zip bestand gedownload en krijg deze niet uitgepakt. Archiveringshulpprogramma loopt wel c.a 10 min maar dan heb je wel gehad. Kan het zo zijn dat er een file corrupt is of ...?

Ja.

Hoe kom je aan dat zip-bestand? Van een gewone site of heeft het een illegaal karakter? In het laatste geval ben je natuurlijk gewoon genept.....

Ik heb soms ook problemen met het uitpakken van Zip-bestanden via het standaard archiveringsprogramma van OSX. Ik heb geen flauw idee waarom hij daarover struikelt, want de Zip-bestanden zijn niet corrupt en komen van een betrouwbare bron.
Mijn raad? Probeer eens de gratis [url=http://www.kekaosx.com/en/]Keka[/url]. Dit programmaatje stelt je trouwens ook in staat om zip, rar, etc bestanden aan te maken mét een wachtwoord!
[img]http://img717.imageshack.us/img717/2083/screencapturehe.png[/img]

[quote=Hansi2124 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/zip-bestand-uitpakken-duurt-lang-zonder-resultaat#post-2069738 time=1286601253]Hoe kom je aan dat zip-bestand? Van een gewone site of heeft het een illegaal karakter? In het laatste geval ben je natuurlijk gewoon genept.....[/quote] Het bestand komt van de volgende site: [url=http://wordpressthemesbase.com/]Wordpressthemesbase[/url]

[quote=LighScan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/zip-bestand-uitpakken-duurt-lang-zonder-resultaat#post-2069862 time=1286613403]Ik heb soms ook problemen met het uitpakken van Zip-bestanden via het standaard archiveringsprogramma van OSX. Ik heb geen flauw idee waarom hij daarover struikelt, want de Zip-bestanden zijn niet corrupt en komen van een betrouwbare bron.
Mijn raad? Probeer eens de gratis [url=http://www.kekaosx.com/en/]Keka[/url]. Dit programmaatje stelt je trouwens ook in staat om zip, rar, etc bestanden aan te maken mét een wachtwoord!
[img]http://img717.imageshack.us/img717/2083/screencapturehe.png[/img][/quote] Bedankt voor de tip.

Ik heb van die site Stripey.zip gedownload en ook bij mij duurt het een eeuwigheid. Ligt dus niet aan jouw Mac.
Ook als ik op Annuleer heb geklikt, duurt het heel lang voordat hij stopt. Sterker: het stopt gewoon niet, maar de fans gaan loeien (5530rpm). Na een kwartier heb ik via Forceer stop geprobeerd, maar het loeien gaat door. Na het sluiten van die website gaan de fans langzaam terug naar hun oorspronkelijke rpm.....

@ Road: weet je ook nog even aan ons te vertellen of de tip heeft gewerkt?

Ik heb verschillende bestanden gedownload en geopend met Keka. Het bestand wat niet met Archiveringshulpprogramma geopend kon worden, kon ik met Keka wel openen. Tot nu toe geen problemen bij het openen van files.

Gr Road