Zoeken op onemorething: bruikbaar alternatief

Onemorething is een prima site. De zoekfunctie is matig en wordt nog slechter gebruikt, ook door mijzelf. Als alternatief heb ik een hulpprogramma inelkaar gestoken dat zoeken makkelijk maakt, en krachtig. Naam: Bobby Gebruikmakend van de beste zoekmachine: Google.

Hier een screenshot:
[img:4de36a138d]http://homepage.mac.com/gijsraggers/stuff/bobby.png[/img:4de36a138d]

Hier de download [beta]

Opmerkingen en suggesties zijn welkom.

UPDATE: hier is de 1.0 versie: download

Wat een leuk initiatief van je! + 1 :D

ik ga het zeker gebruiken! dankje

Ik ga dit ook proberen. Als je dan kan zoeken op dit nederlandstalig forum, kan het programma dan ook in het nederlands?

Nice, ga ik proberen :D

[quote:fc9fe31622="WhiteElephant"]Ik ga dit ook proberen. Als je dan kan zoeken op dit nederlandstalig forum, kan het programma dan ook in het nederlands?[/quote:fc9fe31622]

Dat handjevol engelse woorden zal toch wel lukken zeker?

http://translate.google.com/translate_t?hl=nl# :wink:

Que? ;-)

Kun je hier geen iPhone app van maken? Of een Widget? Lijkt me handig!

Ik ga dit ook proberen. Als je dan kan zoeken op dit nederlandstalig forum, kan het programma dan ook in het nederlands?

Werkt prima bij mij. Ik vind het minder leuk dat ik voor een zoektocht een aparte applicatie moet opstarten. Is het op een of andere manier te integreren in Safari? Ik vraag maar wat hoor, zonder enige kennis van zaken maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik onzin uitkraam ik dat snel genoeg zal weten. :) Of een menubalk item of een andere manier om direct toegang te hebben? Prima initiatief overigens.

Ik gebruik gewoon Google als ik zoek op OMT. Dat werkt uitstekend.

Als je weet hoe je moet zoeken en wat, dan wel.

[quote:7479ae61de="pinkie"]Werkt prima bij mij. Ik vind het minder leuk dat ik voor een zoektocht een aparte applicatie moet opstarten. Is het op een of andere manier te integreren in Safari? Ik vraag maar wat hoor, zonder enige kennis van zaken maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik onzin uitkraam ik dat snel genoeg zal weten. :) Of een menubalk item of een andere manier om direct toegang te hebben? Prima initiatief overigens.[/quote:7479ae61de]

Ik heb Bobby natuurlijk in mn dock staan. Het programma is niet meer dan vereenvoudigde weergave van:
http://www.google.nl/advanced_search?hl=nl

Ik houd van simpel, anders gebruik ik het niet, idem met Google Advanced Search, te veel voor dagelijks gebruik, zonde.

@ KarelWillem, niet in Engeland met algemene zoektermen ben ik bang. Hoe zoek je specifiek in google op een bepaald forum? En dan graag direct benaderbaar zoals in de zoekbalk in het Safari menu. Als ik eerst naar een specifieke website moet gaan en dan specifieke zoektermen moet invullen dan lust ik er nog wel een paar. Nee, gewoon rechtstreeks effectief zoeken.

In Google Geavanceerd Zoeken moet je de naam van de site ingeven in het veld "Alleen resultaten weergeven van de site".

Het is een leuk en aardig bedoeld idee, maar ik zie het echt het verschil niet tussen dit programmaatje en de zoekfunctie op Google. Je krijgt n.l. bij "find" bij Bobby hetzelfde venster, als bij Google, "Google zoeken". Of mis ik iets?!

UPDATE: hier is de 1.0 versie: [url=http://homepage.mac.com/gijsraggers/stuff/bobby.dmg/]download[/url]

[quote:a92b5aed38="Yaris"]In Google Geavanceerd Zoeken moet je de naam van de site ingeven in het veld "Alleen resultaten weergeven van de site".[/quote:a92b5aed38]

Zie mijn bewerking in de post boven de jouwe.

Ehm je downloadsnelheid is niet bepaald snel.

Maar ik wil je wel helpen: http://195.64.68.74/bobby.dmg
tadaa, die download als het goed is iets sneller (ik heb hier glasvezel in de wijk).
Van mij mag je het linkje wel laten staan (of op een site zetten), ik heb er geen problemen mee.

edit: Dat programmatje is best handig met de brakke zoekmachine van OMT.

Ik vind nu al nuttigere topics dan ik vanmiddag vond na een half uur zoeken

[quote:4a26d08b09="KarelWillem"]Ik gebruik gewoon Google als ik zoek op OMT. Dat werkt uitstekend.[/quote:4a26d08b09] Typ"[url=http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&client=safari&rls=en-us&q=site%3Aonemorething.nl+zoekopdracht&btnG=Search&aq=f&oq=&aqi=][b:4a26d08b09]site:onemorething.nl[/b:4a26d08b09] [i:4a26d08b09]zoekopdracht[/i:4a26d08b09][/url] in de Google zoekbalk van je browser. en voeg deze als bladwijzer toe, en i.p.v. het woord zoekopdracht het geen je zoekt ,makkelijk toch.