Zon Breedband Family; wil een alternatief!

Ik heb nu Breedband Family van Zon en ben daar steeds meer ontevreden over. De downloadsnelheid is vooral in de avonduren vreeeeeselijk traag. Het abonnement loopt af in juni en ik heb een maand opzegtermijn. Ik zit te denken aan Planet Standaard of XS4ALL lite. Wie heeft hier ervaring mee?

Demon is een optie, een zeer goede betrouwbare provider. ik meen 19 Euro voor 512 Kbpd down en 128 Kbps upload. Geen gedoe met verschillende facturen van provider en KPN, maar gewoon 1 van Demon.

Nou ja, meestal heb je er toch al een van KPN voor de gewone telefoontikken, dus het is al snel KPN én van de provider. Zelfs al staat er op die KPN factuur geen greintje Internetkosten van Demon. Bij Planet en XS4ALL is dat toch redelijk transparant IMHO.

Ik heb dus Demon 512/256. Gekozen voor de lage prijs en de goede reputatie. Heb het nu ongeveer 3 maand en ben 100% tevreden (1 keer netwerkstoring gehad, maar daarnaast altijd volle down- en uploadsnelheid). Factuur was voor mij geen argument.

Ik wil wel tenminste Lite (down 1024). Dus Demon 512 zie ik niet zo zitten. Bovendien is de kwaliteit van het KPN netwerk erg goed. Demon zal zeker net als Zon via Versatel gaan?

Al vijf jaar ADSL(altijd Basic, en nu sinds de laatste snelheidsverhoging een down-grade naar Light) via XS4All, en behalve in het eerste half jaar (ik was één van de eerste aansluitingen) NOOIT problemen, en altijd een stabiele verbinding. Bovendien is XS een goede provider, die de kwaliteitsbewaking van het internet etc hoog in het vaandel heeft staan, en een deskundige, Mac-bekwame helpdesk heeft...kortom een bedrijf met een 'goed hart' :)

[quote:8551151da5="Richard Kruizinga"]Ik wil wel tenminste Lite (down 1024). Dus Demon 512 zie ik niet zo zitten. Bovendien is de kwaliteit van het KPN netwerk erg goed. Demon zal zeker net als Zon via Versatel gaan?[/quote:8551151da5]

Het abbonement dat ik heb loopt via bbned.

##

Ben oud lid van planet, en ex gebruiker kpn. Als je in een kpn winkel komt snap je binnen vijf minuten dat ze werkelijk nergens verstand van hebben. Hetzelfde geld voor kpn als het gaat om internet en mac. Planet, onderdeel van kpn is al even waardeloos. Wel leuk dat jij de helpdesc iedere keer moet uitleggen hoe het zit.

Heb tegenwoordig adsl via wanadoo (4056 down) en bevalt prima!

Die snelheid werd bij HetNet ook al een paar keer verhoogd, en naar ik aanneem ook bij Xs4all en alle andere lettercombinaties die gebruik maken van KPN. Het is makkelijk reclame maken met verbindingssnelheden als de echte verbinder die snelheden verhoogt zonder er iets extra's voor te rekenen (concurentie-overwegingen?).

[quote:7d161f729a="pille"][quote:7d161f729a="Richard Kruizinga"]Ik wil wel tenminste Lite (down 1024). Dus Demon 512 zie ik niet zo zitten. Bovendien is de kwaliteit van het KPN netwerk erg goed. Demon zal zeker net als Zon via Versatel gaan?[/quote:7d161f729a]

Het abbonement dat ik heb loopt via bbned.[/quote:7d161f729a]

of inderdaad versatel…
Maar daar heb ik op de zaak al 4 jaar een abonnement.
Nog maar 1 keer een storing gehad…

Thuis ook demon, (1024/512) via bbned… nog nooit probs meegehad…

[quote:eb55f22817="Steve Brooklyn"] of inderdaad versatel.... [/quote:eb55f22817]

Huh? Volgens mij mis ik iets… Ben nog nergens tegengekomen dat bbned van versatel is.

[quote:ac69905ec0="Erick Verlee"]Ben oud lid van planet, en ex gebruiker kpn. Als je in een kpn winkel komt snap je binnen vijf minuten dat ze werkelijk nergens verstand van hebben. Hetzelfde geld voor kpn als het gaat om internet en mac. Planet, onderdeel van kpn is al even waardeloos. Wel leuk dat jij de helpdesc iedere keer moet uitleggen hoe het zit.

Heb tegenwoordig adsl via wanadoo (4056 down) en bevalt prima![/quote:ac69905ec0]

Sorry, hoor maar hier voel ik me genomen! :evil: Ik ben in de tijd bij kpn-primafoon in dienst genomen voor de info/verkoop/installatie van mac’s. Ben er mee opgegroeid en heb al heeel veel klanten wegwijs gemaakt op de mac. Ik werkt eerst in primafoon beverwijk en nu in Haarlem, dus als iemand ns in de buurt is… Kunnen we ns bijpraten. :stuck_out_tongue:
Zelf vind ik xs4all[/b:ac69905ec0] de beste provider en meest stabiele van alle. Grootste datalimiet en weliswaar iets duurder, maar ook betere, stabielere verbindingen. Dat zou ik aanraden.

[quote:923f141076="Oppie"]Al vijf jaar ADSL(altijd Basic, en nu sinds de laatste snelheidsverhoging een down-grade naar Light) via XS4All, en behalve in het eerste half jaar (ik was één van de eerste aansluitingen) NOOIT problemen, en altijd een stabiele verbinding. Bovendien is XS een goede provider, die de kwaliteitsbewaking van het internet etc hoog in het vaandel heeft staan, en een deskundige, Mac-bekwame helpdesk heeft...kortom een bedrijf met een 'goed hart' :)[/quote:923f141076]

Ik was het met je eens, maar hier regio ZH is het vanaf januari HUILEN met de pet op met dat geweldige xs4all netwerk. En helpdesk van xs4all? Neuh je krijgt steevast een kpn mxstream dame/heer aan de lijn, en die kunnen nooit ergens iets aan doen, en het is altijd morgen verholpen.
Hopen dat het snel weer wat stabieler word, was altijd puik, ben een xs4all’er van het eerste uur… en heb sinds dsl nooit te klagen gehad, maargoed net zoals planet en de anderen, het BLIJFT een kpn netwerk, en xs4all zelfs helemaal kpn toch? :smiley:

[quote:035e3a653f="awi"]Demon is een optie, een zeer goede betrouwbare provider. ik meen 19 Euro voor 512 Kbpd down en 128 Kbps upload. Geen gedoe met verschillende facturen van provider en KPN, maar gewoon 1 van Demon.[/quote:035e3a653f] demon stuurt geen facturen voor haar particuliere abo's wel iets om rekening mee te houden als je de kosten/btw kan aftrekken...

[quote:99307aa2ab="sigterm"] Ik was het met je eens, maar hier regio ZH is het vanaf januari HUILEN met de pet op met dat geweldige xs4all netwerk. En helpdesk van xs4all?[/quote:99307aa2ab]

Ik woon in “de regio ZH” en ervaar geen problemen. Ergo: lokaal probleem. En als je de helpdesk van XS4ALL belt gewoon wat andere opties kiezen om een medewerker van XS4ALL te krijgen i.p.v. doorgeschakeld te worden naar KPN.

Maar om terug te komen op de originele vraag: Ik zit nu een jaar of drie weer bij XS4ALL met een ADSL abonnement. Zelden problemen, snelheid altijd OK en ze hebben uitgebreide Mac ondersteuning op hun helpdesk-pagina’s op internet.

Hier ook een zeer tevreden gebruiker van XS4ALL Lite gebruikster!

Ben huilend weggerend bij XS4ALL, zit nu alweer 2 jaar lachend bij DEMON!

Het is natuurlijk prima om je op dit forum te laten adviseren. Maar het is ook verstandig om aan internetgebruikers bij jouw in de straat te vragen wat zij gebruiken en hun ervaringen zijn, qua verbinding en snelheid.

[quote:eeabfe7f14="Erick Verlee"]Hetzelfde geld voor kpn als het gaat om internet en mac. Planet, onderdeel van kpn is al even waardeloos. Wel leuk dat jij de helpdesc iedere keer moet uitleggen hoe het zit.[/quote:eeabfe7f14] ik zou zeggen kijk is naar xs4all,.. daar zitten redelijk wat mac experts tegenwoordig.. .je betaald wel iets meer geloof ik, maar je hebt wel hele goede service.