Zwarte balk Google verdwenen?

Gegevens: iMac OS X 10.6.8 en alle webbrowsers up-to-date
Sinds een paar dagen valt het me op dat de webbrowsers op de startpagina van Google, niet meer de gebruikelijke zwarte balk laten zien, maar daarvoor in de plaats een “blanco” balk. Klopt dat? En zo ja, is er een mogelijkheid die zwarte balk weer terug te halen?
Alvast mijn dank!

Zoals de balk was:

Zoals hij nu is:

Is ook op Windows het geval. Wij verwijzen u vriendelijk door naar Google.

Google heeft de hebbelijke gewoonte zo ongeveer elk kwartaal de homepage om te gooien. De laatste verbetering vind ik erg aangenaam. De zwarte balk vond ik (en heel veel mensen in veel fora) spuuglelijk. In de nieuwe opzet kies je voor al die keuzes in die zwarte balk het icoon links naast het klokje.

En nu is de homepage weer mooi egaal wit. Veel rustiger layout.

Ok, dan weet ik het. Er is toch één nadeel: als je iets zocht, dan kon je daarna gemakkelijk in één keer omschakelen naar “afbeeldingen”. De originele zoektekst bleef staan. Doe je het nu, schakel je over naar “afbeeldingen” dan moet je de tekst nòg een keer invullen. En sorry, dat vind ik geen verbetering…

Dat ze de info nu rechtsboven hebben gezet betekent nog meer last van RSI.

Voeg een eigen CSS bestandje toe en je hebt je ‘zwarte’ balk weer terug.

@Shmoo.
Je praat “in raadselen”. Ik zou niet weten hoe je zoiets doet. Is dat svp gemakkelijk uit te leggen hier? Zo ja: mijn grote dank!!

[quote=sedikit url=http://www.onemorething.nl/community/topic/zwarte-balk-google-verdwenen/#post-2604474 time=1380899290]Er is toch één nadeel: als je iets zocht, dan kon je daarna gemakkelijk in één keer omschakelen naar “afbeeldingen”. De originele zoektekst bleef staan. Doe je het nu, schakel je over naar “afbeeldingen” dan moet je de tekst nòg een keer invullen. En sorry, dat vind ik geen verbetering…[/quote] Vreemd bij mij is dat geen probleem , voorheen als ik naar nieuws wou gaan moest ik de zoekterm opnieuw invoeren, dat hoeft nu ook niet meer , dus persoonlijk vind ik het een vooruitgang

@1984,
Je hebt gelijk!

Voeg dit bestandje toe aan Safari en je hebt weer een zwarte balk en alles aan de linkerkant uitgelijnd.

( Safari > CMD + Komma > Advanced tab > Opmaaksjabloon )

https://dl.dropboxusercontent.com/u/75896077/online/google.css

@Shmoo, Bedankt! (maar kan ik die actie ook weer herroepen?..)

Waar plaats je dat CSS bestandje?

Als je googlet op “how to get the google black bar back” dan ontdek je dat er velen zijn die de zwarte balk ook terug willen. Er zijn zelfs een paar oplossingen, maar die zijn mij te ingewikkeld.

Het gekke is, Sedikit, dat wanneer je in de instellingen rommelt bij je profiel, de zwarte balk als bij wonder terug verschijnt.

@Targaryen,
Ik heb ook al zitten rommelen bij de instellingen van mijn profiel, maar dat had geen resultaat. Ik neem aan dat je na het rommelen niet meer weet wàt je precies hebt gedaan (dat is het kenmerk van rommelen… :smile: )

Ik heb zitten zoeken naar vinkjes die buiten mijn wil om toch aangevinkt werden.

Gevonden!:
Instellingen(re-onder)/Zoekinstellingen/Geavanceerd zoeken/Geavanceerd
Daarna deze pagina als startpagina gebruiken(bladwijzer)

En heb je nu een zwarte zoekbalk.??? bij is hij het zelfde gebleven als bovenstaand.?

Maar…ik opende YouTube omdat deze niet meer bij de zoekfunctie zit,(maar bij “meer”) bij elk filmpje zat geen geluid, op het kruisje klikken hielp niet, alle browsers het zelfde .
Keek toen op mijn laptop daar had ik wel geluid, daarna weer op de iMac, klikken hielp niet, uit eindelijk het volume gesleept naar wat harder en toen functioneerde het weer en ook er gewoon op klikken werkte weer , vreemd.?

@1984

Probeer eens in Safari zodra je de pagina van de video bent > Ontwikkel > Gebruikersagent > Safari 6.0.5 te kiezen ipv standaard.
Zodra je dit doet zal de pagina auto. herladen en bij mij werkt het geluid dan ineens weer.

Heel gek maar sinds een week ofzo heb ik hier last van bij meerdere sites met filmpjes erop. Filmpjes worden niet meer auto. afgespeeld en als er al geluid is dan is de volume standaard veel te laag maar zodra ik deze bovenstaande actie doe werkt alles weer als vanouds.

@1984,
Ik heb inderdaad nu de Google met zwarte balk. En die werkt weer als vanouds. En in die balk zit (weer) gewoon ook YouTube(zie rode pijl), en die doet het gewoon, mèt geluid: