Zwarte vlakken... overal!

[img:c13aadd353]http://users.pandora.be/fouteboel/pics/Black1.jpg[/img:c13aadd353] [img:c13aadd353]http://users.pandora.be/fouteboel/pics/Black2.jpg[/img:c13aadd353]

Ik krijg steeds meer van deze ‘leuke’ zwart vlakken over alles heen (in Adobe CS2, Safari, Firefox,…). Als je erop klikt met de muis verdwijnen ze wel maar het is nogal irritant. Wil dit zeggen dat mijn videokaart op zijn einde loopt? Zo oud is deze nochtans niet (GeForce FX 5200 64 mb in een dual 2Ghz G5). Komt dit iemand bekend voor?

als je er een screenshot van kunt maken, lijkt het mij dat het geen hardwarefout is

Geen idee, maar ik zou meteen naar de Apple dealer gaan! Anders wordt het nog een duur grapje ben ik bang :o

[quote:4568d33281="jensw"]als je er een screenshot van kunt maken, lijkt het mij dat het geen hardwarefout is[/quote:4568d33281]

? dat klinkt niet logisch :slight_smile:

Als de videokaart stuk is, kan dat resulteren in slechte beeldgeneratie, en daar kan je prima een printscreen van nemen dacht ik. Als je scherm aan de basis ligt, dan zal dat overigens niet kunnen.

Best inderdaad even terug naar de dealer of bellen met Apple

Een screenshot nemen gaat wel via Appel-shift-3 (het volledige scherm) maar NIET via Appel-shift-4 omdat je daarbij de cursor beweegt enj dan verdwijnt het zwarte vlak. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan m'n scherm ligt (Alu CD 23") maar eerder aan de videokaart maar hoe kan ik dit checken?

Softwareprobleem uitsluiten door een 2de schijf met een vers systeem te installeren en kijken of het probleem zich daar voordoet.

Scherm zal idd niet het probleem zijn denk ik.

Mmmh, zal een systeem installeren op mijn externe Lacie HD en eens verder testen..

BEgin eens met het weggooien van alle cache bestanden kan ook een wonder zijn ..:)

[quote:27b6b27352="jensw"]als je er een screenshot van kunt maken, lijkt het mij dat het geen hardwarefout is[/quote:27b6b27352] Dat kan best wel, hoor — ik had een [url=http://www.apple.com/support/imac/repairextensionprogram/]videoprobleem met m'n iMac[/url], en daar kon ik doodleuk een screenshot van maken met zowel [command][shift]3 als [command][shift]4. Het is opgelost door het moederboard te vervangen, dus het was wel degelijk een hardwareprobleem.

[quote:9b39c5d0b0="Pasav"]BEgin eens met het weggooien van alle cache bestanden kan ook een wonder zijn ..:)[/quote:9b39c5d0b0]

Ja, dat heeft bij mij ook al de meest vreemde problemen uit de wereld geholpen. Hoewel dit wel een beetje enger klinkt.

Probeer cache out! eens.